/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lesz BMW M3 kombi!

2020. augusztus 14. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

Milyen lehet egy nagyméretű és sokféleképpen variálható csomagtérrel felszerelt nagyteljesítményű sportautó? Ez az a kérdés, amelyre a BMW M GmbH hamarosan megadja a választ: néhány héttel az új BMW M3 limuzin világpremierje előtt egyre több jel utal arra, hogy a középkategóriájú BMW M modellcsalád tagjai között a vezetés élményének új dimenziója van születőben.

P90396108_highRes_the-first-bmw-m3-tou

2020 szeptemberében az új BMW M4 Coupé mellett az új BMW M3 limuzin is bemutatkozik, és immár az sem titok, hogy jövőre a BMW M4 Cabrio is megérkezik az utakra. A szemfüles kíváncsiskodók azonban az elkövetkező napokban egy új nagyteljesítményű prototípust is elcsíphetnek München külvárosában, hiszen a BMW M GmbH egy régóta dédelgetett álom valóra váltásán dolgozik. Ez az első BMW M3 Touring.

A BMW M modellekre jellemző kivételes menetteljesítmény minden korábbinál nagyobb helykínálattal és a Touring karosszériaváltozat intelligens funkcionalitásával egyesül – eddig ez csak a BMW M5 modellről volt elmondható, amelynek második generációjából 1992-ben, majd negyedik nemzedékéből 2007-ben készült nagyteljesítményű Touring kivitel. A BMW M GmbH mérnökei a BMW M3 hasonló gondolatával sem most játszanak el először: pontosan 20 évvel ezelőtt mutatkozott be a harmadik generációs BMW M3 műszaki alapjaira tervezett Touring prototípus, amellyel a mérnökök bebizonyították, hogy egy nagyteljesítményű sportautóból még különleges karosszériajegyekkel is ki lehet hozni a maximumot. A BMW M3 hatodik nemzedéke esetében azonban nem állnak meg a prototípusnál.

Az M TwinPower Turbo technológiával dolgozó hathengeres benzinmotor készen áll, az öt ajtó és a nagyméretű, sokféleképpen variálható csomagtér pedig pontosan az, amire a modell rajongói régóta vágynak. A középkategóriájú BMW M modellcsalád negyedik tagja arra hivatott, hogy kielégítse azokat az igényeket, amelyek egy modellbe kívánják a versenypályára optimalizált teljesítményt és a nagyméretű csomagteret.

Az első BMW M3 Touring még a körülbelül kétéves fejlesztési folyamat elején van, hiszen rá is ugyanazok vonatkoznak, mint az összes nagyteljesítményű BMW M sportmodellre: amikor a prototípus közúti tesztjei azt mutatják, hogy a modell megérett a sorozatgyártásra, a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján megkezdődik a modell intenzív megméretése és további finomhangolása. Hogy az első BMW M3 Touring vérbeli M3-as BMW-ként érkezzen meg az utakra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/