/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lesz kicsi Volvo szabadidőautó!

2006. december 15. 06:53   |   Autoblog
címkék:  

Januárban Detroitban rántja le a leplet a Volvo XC60 tanulmányautójáról, melynek a szériaváltozata 2009-ben tagozódik be az XC családba.


Az XC60 Concept nemcsak a 2009-ben megjelenő kompakt terepjáró fizimiskáját viseli, hanem egyúttal a következő Volvo modellek újszerű vonalvezetését is magán hordozza – a sokkal kifejezőbb, agresszívebb dizájn a derék svéd márkához új vásárlók tömkelegét hozhatja. A Volvo el szeretne jutni arra a pontra, amikor az emberek már kétszer akkora távolságból is egyértelműen beazonosítják a Volvókat az utcán. A kompakt Volvo C30-as “életstílus terméknek” tekinthető, s az XC60 is ilyen.

Speciális célcsoportot szólít meg, melynek tagjai mindennél jobban értékelik a megnyerő, egyedi külsőt és a high-tech megoldásokat.

Az XC60 Concept alul terepjárós jellegű XC modell, felül pedig inkább elegáns kupé. A kétségtelenül merész kreáció akár egy crossovernek is tekinthető, az övvonal alatt nagy izmokkal, tekintélyes hasmagassággal és hatalmas kerekekkel, a fölött pedig nyújtott, áramvonalas kupés karakterrel. A belső tér sem marad el az optikától: tiszta és elképesztően elegáns felületek, gyönyörűen kidolgozott műszerfal és high-tech középkonzol, illetve vizuálisan “úszó” ülések határozzák meg.  

A tanulmányautót emellett felszerelték a svéd gyártó legfrissebb biztonsági megoldásával, a City Safety-vel. Ha az elöl haladó jármű hirtelen lefékez, és a City Safety úgy érzékeli, hogy baleset történhet, akkor megnöveli a nyomást a fékrendszerben, és ezzel lehetőséget ad a vezetőnek arra, hogy fékezéssel vagy kikerüléssel elkerülje az ütközést. Ha viszont ütközésközeli állapotot érzékel, egy hidraulikus pumpa segítségével automatikusan lefékezi az autót.

A XC60-nal 2009-ben bővülni fog az XC70 és XC90 alkotta XC modellpaletta. A Volvo kompakt szabadidőautója műszaki megoldásait tekintve természetesen a személyautókhoz áll majd közelebb, így vezetése nagy élmény lesz. 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/