/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lesz kicsi Volvo szabadidőautó!

2006. december 15. 06:53   |   Autoblog
címkék:  

Januárban Detroitban rántja le a leplet a Volvo XC60 tanulmányautójáról, melynek a szériaváltozata 2009-ben tagozódik be az XC családba.


Az XC60 Concept nemcsak a 2009-ben megjelenő kompakt terepjáró fizimiskáját viseli, hanem egyúttal a következő Volvo modellek újszerű vonalvezetését is magán hordozza – a sokkal kifejezőbb, agresszívebb dizájn a derék svéd márkához új vásárlók tömkelegét hozhatja. A Volvo el szeretne jutni arra a pontra, amikor az emberek már kétszer akkora távolságból is egyértelműen beazonosítják a Volvókat az utcán. A kompakt Volvo C30-as “életstílus terméknek” tekinthető, s az XC60 is ilyen.

Speciális célcsoportot szólít meg, melynek tagjai mindennél jobban értékelik a megnyerő, egyedi külsőt és a high-tech megoldásokat.

Az XC60 Concept alul terepjárós jellegű XC modell, felül pedig inkább elegáns kupé. A kétségtelenül merész kreáció akár egy crossovernek is tekinthető, az övvonal alatt nagy izmokkal, tekintélyes hasmagassággal és hatalmas kerekekkel, a fölött pedig nyújtott, áramvonalas kupés karakterrel. A belső tér sem marad el az optikától: tiszta és elképesztően elegáns felületek, gyönyörűen kidolgozott műszerfal és high-tech középkonzol, illetve vizuálisan “úszó” ülések határozzák meg.  

A tanulmányautót emellett felszerelték a svéd gyártó legfrissebb biztonsági megoldásával, a City Safety-vel. Ha az elöl haladó jármű hirtelen lefékez, és a City Safety úgy érzékeli, hogy baleset történhet, akkor megnöveli a nyomást a fékrendszerben, és ezzel lehetőséget ad a vezetőnek arra, hogy fékezéssel vagy kikerüléssel elkerülje az ütközést. Ha viszont ütközésközeli állapotot érzékel, egy hidraulikus pumpa segítségével automatikusan lefékezi az autót.

A XC60-nal 2009-ben bővülni fog az XC70 és XC90 alkotta XC modellpaletta. A Volvo kompakt szabadidőautója műszaki megoldásait tekintve természetesen a személyautókhoz áll majd közelebb, így vezetése nagy élmény lesz. 


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/