/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Létrejött a világ negyedik legnagyobb autógyártója

2021. január 20. 19:25   |   Autoblog
címkék:  

Lezárult az FCA és a PSA egyesülése, létrejött a Stellantis. A két erős értékesítési adatokat és biztos pénzügyi hátteret magának tudó vállalatcsoport egyesüléséből megszületett Stellantis egy globális vállalat, amelynek 400 000-es alkalmazotti száma változatos, magasan képzett és tapasztalt szakembereket foglal magában, akik járműveket és mobilitási megoldásokat terveznek, gyártanak, közvetítenek és értékesítenek világszerte.

STELLANTISMEDIA(2)

A tizenegy tagú vezetői bizottság elnöke John Elkann, a vállalatvezető pedig Carlos Tavares, aki az iparág egyik legtapasztaltabb és legsikeresebb menedzseri csapatát vezeti.

A 125 évre visszanyúló büszke örökségével a Stellantis legendás márkák teljes portfólióját tudhatja magának, amelyek már éppúgy meghódították a közutakat, mint a motorsport világának legfontosabb pódiumait. A márkák lefedik a teljes  piaci spektrumot a hagyományos, a prémium és a luxuskategóriát, illetve a pickup, SUV és haszongépjármű szegmenseket beleértve, továbbá elkötelezett mobilitási, pénzügyi, beszállítói és szolgáltatási feladatokat látnak el.

_ALT4096

A Stellantis már erős piaci helyzettel rendelkezik Európában, Észak-Amerikában és Latin-Amerikában, továbbá kiaknázatlan potenciállal rendelkezik az olyan piacokon, mint Kína, Afrika, a Közel- Kelet, Óceánia és India. Több mint 130 országban van jelen.

A Stellantis erőteljes pozícióból indul robusztus haszonkulccsal, amely a vállalat vezető szerepét igazolja Észak-Amerikában, Európában és Latin-Amerikában. A vállalat várakozásai szerint méretét és méretgazdaságosságát kihasználva az ügyfelek számára innovatív mobilitási megoldásokba tud fektetni. Mindezt megfontolt vásárlási és befektetési stratégia, optimalizált hajtáslánc- és platformkihasználás, modern K+F eljárások megvalósítása és a gyártási és az ellátás hatékonyságának folyamatos optimalizálása segíti elő. Gyárbezárások nem várhatók.

_ALT4122

A Stellantis portfóliója egyedi lehetőséget kínál jól megkülönböztethető, fenntartható mobilitási lehetőségek létrehozására, amelyek eleget tesznek az ügyfelek folyamatosan fejlődő igényeinek, például az elektrifikáció, a kapcsolódás, az önvezetés és az autómegosztás tekintetében. Az elektrifikált piac növekedésével a Stellantis kivételesen jó helyzetben van összesen 29 ma elérhető villamos modelljével, amely számot az év végéig további tízzel bővíti. A vállalat elkötelezett abban, hogy aktív társadalmi szerepet játsszon, így például hosszú távon törekszik minden gyáregységében elérni a karbonsemlegességet.

Az új vállalat részvényei január 18-án váltak elérhetővé az Euronext (Párizs) és a Borsa Italiana (Milánó) tőzsdéken, január 19-én pedig a New York Stock Exchange-en.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/