/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lézeres fényszórót kap a BMW i8

2014. szeptember 29. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

Az idei frankfurti Automechanika kiállításon mutatták be a gyártók a világítási technológiát érintő újításaikat, mint azt a lézer modult, amely az új BMW i8-hoz és egyéb kiválasztott járművekhez illeszthető.

Kép: OSRAM

Az OSRAM számos újítást mutatott be a szeptember 16-20. között, Frankfurtban megrendezett Automechanika kiállításon, a világ vezető járművilágítási gyártójaként betöltött pozícióját hangsúlyozva.

Az OSRAM első LED/xenon fényszórója

Különleges csúcspont az Audi A4-hez készült LEDriving Xenarc fényszóró, az első olyan komplett fényszóró, amelyet az OSRAM a xenon és a LED-es technológiát kombinálva fejlesztett ki. A cég az egyetlen olyan gyártó, amely lehetőséget teremtett arra, hogy a jármű első részének komolyabb átalakítása nélkül lehessen a jogszabályi feltételek betartása mellett áttérni a xenon világításra. A LEDriving Xenarc fényszóró lényegesen több fényt ad, mint a neves autógyártók halogén fényszórói, és egyben a LED-es nappali menetjelző lámpa funkcióját is ellátja.

A világ első autóipari lézer modulja

A BMW i8 lézerfénye újabb mérföldkő az Osram életében. Az i8 az első olyan sorozatgyártású autó a világon, amelynél ezt az új világítási technológiát alkalmazták. A lézerfény előnyei a hosszú hatótávolságon és a kiemelkedően magas rendszerhatékonyságon alapulnak. Egy adaptív vezérlő áramkör, az autó sebessége és egy digitális kamerával működő távolsági fényszóró-szabályozás alapján biztosítja, hogy esélye se legyen a szembejövő gépjárművezetők elkápráztatásának. Ezen felül a lézerfény modul rendkívül kompakt, számos új konstrukciós lehetőségnek adva teret. (A BMW hibridje nálunk is elérhető lesz!)

LEDriving típuscsalád: lenyűgöző funkcionalitás és dizájn

Az új LEDriving LG nappali menetjelző fény design tekintetében vonzó megjelenésű. Jobb láthatóságot, még nagyobb közúti biztonságot jelent a nappali vezetés közben és az autót még sportosabbá és elegánsabbá teszi. Az intelligens vezérlőegység teljesen automatikus működésű. A LEDriving LG kompatibilis a hibrid autókkal és a start/stop rendszerű járművekkel. A LEDriving típuscsaládba tartozó ködlámpa (az F1 modell) élettartama akár 5 000 óra, színhőmérséklete 6 000 K. A típus szinte minden jelenlegi ködlámpa helyett használható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/