/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Liciten az első hazai Mercedes

2012. április 16. 21:11   |   Autoblog
címkék:  

Ellepték a rajongók az ország legnagyobb aukciós portálját, hogy lecsapjanak az első, Magyarországon gyártott Mercedes-Benz B-osztályú személyautóra. Már félidőben eldőlt, hogy ez lesz a Vatera eddigi legsikeresebb jótékonysági aukciója. Az április 21-ig tartó licit teljes bevételét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlja fel a Mercedes-Benz. Az árverésen jelenleg vezető 9,5 millió forintos ajánlat közel 7 millió forinttal magasabb, mint a legnagyobb hazai aukciós portál eddigi rekordja.

Az aukció népszerűségére jellemző, hogy a Jupiter-vörös Mercedes-Benzre a mai napig 222 licit érkezett, illetve több mint 26 ezer felhasználó látogatott el az árverés honlapjára. A fokozott érdeklődés nem véletlen: a gépjármű nem csak különleges felszereltsége és műszaki paraméterei miatt vonzó, de a licit nyertese azt is elmondhatja majd magáról, hogy övé lett az első, értékesítésre szánt magyar Mercedes-Benz. Az aktív licitálóknak köszönhetően az április 21-ig tartó árverés – a jelenlegi 9,5 millió forintos vezető ajánlattal – már félidejében megdöntötte az eddigi vaterás jótékonysági aukciók rekordját. A korábbi „csúcstartó" a 2010 nyarán megrendezett „Jéggel a víz ellen" árveréssorozat volt, amikor jégkorong-relikviákból több mint 2,5 millió forint folyt be az akkori árvízi mentésben résztvevő szendrődi tűzoltóknak.

A most futó aukció a Daimler AG MobileKids nevű közlekedésbiztonsági program bevezetésének része: a Mercedes-Benz hazai gyártója és a márka vezérképviselete a kecskeméti futószalagról elsőként legördült autót a program itthoni támogatójának, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlotta fel. A szervezet célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása. Az április 1-jén, 1 forintról induló licit lebonyolításához szükséges technikai hátteret Magyarország vezető online piactere, a Vatera biztosítja.

A piactér 2008 óta szervez rendszeresen kiemelt karitatív aukciókat. Eddig összesen több mint 50 jótékonysági aukció futott a portálon, amelyekből mintegy 21 millió forint gyűlt össze a támogatott szervezetek számára.

A Mercedes-Benz új kecskeméti gyárában március óta folyik a sorozatgyártás. Két héttel a hivatalos gyárnyitó után a mai napon az első értékesítésre szánt autók elhagyták a gyárat. A személyautókat a Mercedes-Benz központi értékesítési részlegének adják át, akik az autók elosztását végzik.

Az autókat egyelőre kamionon szállítják el, később a kamionok mellett vonatok is részt vesznek az autók transzportálásában. A mai napon 15 kamion hagyta el a gyár területét az új Mercedes-Benz „Made in Kecskemét" B-osztályokkal.

A magyarországi gyárban eddig kétezer B-osztály készült el, és már folyik a második itt gyártott modell, egy négyajtós kupé gyártásának előkészítése is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/