/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Londonban is elindult a DriveNow

2014. december 09. 09:04   |   Autoblog
címkék:  

A DriveNow, a BMW Group és a Sixt SE közös autómegosztó (carsharing) vállalkozásának rugalmas szolgáltatása december 4-én Londonban is elindult. A szolgáltatás kezdetben 210 darab 1-es BMW és MINI Countryman modellel kínál spontán autóbérlési lehetőséget az ügyfeleknek.

Miközben a DriveNow londoni járműflottája a tervek szerint már 2015 tavaszán 30 darab teljesen elektromos BMW i3 modellel bővül, a jövő év folyamán háromszázra nő a szolgáltatásban elérhető autók száma. A carsharing-szolgáltatás a brit főváros mintegy 65 négyzetkilométernyi területét lefedi, amely Islington, Haringey és Hackney városrészeket is magába foglalja, mindeközben a DriveNow folyamatosan igyekszik növelni a London körüli agglomeráció területi lefedettségét.

Forrás: BMW

A DriveNow szolgáltatás díjazása perc alapú, minden egyes vezetéssel töltött perc Londonban 39 pennybe kerül. A szolgáltatás óradíja azonban maximum 20 font lehet, így az ügyfelek 60 percenként 3,40 fontot takaríthatnak meg. Parkolás közben a kibérelt autó díja percenként mindössze 19 penny. Mindemellett a DriveNow, ahogyan Németországban, úgy Londonban is különféle költséghatékony bérleti csomagokat kínál ügyfeleinek, amelyekben lehetőségük van úgynevezett óra-egységeket és perc-egységeket vásárolni, utóbbit mindössze percenként 32 pennyért.

Az óra-egységek 35 fonttól 120 fontig terjednek, s amíg előbbi három órát és 40 díjmentes mérföldet kínál az ügyfeleknek, addig utóbbival 24 órán át 125 költségmentes mérföldet tehetnek meg a kiválasztott járművel. A londoni díjakban benne van az üzemanyag, az adók, a biztosítások és a parkolási díjak költsége is. A szolgáltatás használatához szükséges egyszeri regisztrációs díj a brit fővárosban 29 font.

A DriveNow jelenleg öt németországi nagyvárosban – München, Berlin, Düsseldorf, Köln és Hamburg -, valamint Bécsben és San Francisco-ban érhető el. A szolgáltatás ezekben a nagyvárosokban mintegy 3000 prémium BMW és MINI modellhez kínál rugalmas elérhetőséget a DriveNow több mint 360 000 visszatérő ügyfelének.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/