/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Luxus SUV-val rukkolt elő a DS

2017. február 28. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

A DS bemutatta a DS7 Crossback modellt, a márka zászlóshajóját, amelyet az egész világon forgalmazni fognak. A DS7 Crossback egy kifinomult stílusú, a legkorszerűbb technológiákat felvonultató SUV, amely a francia szakértelem legjavát egyesíti magában, remekül ötvözve a mesteri kidolgozást és a technológiai újításokat. Hibrid meghajtással is kapható lesz.

A DS7 Crossback lenyűgözően néz ki és elölről-hátulról azonnal felismerhetően a DS terméke. Impozáns, függőleges orr-részében tökéletesen kifejeződik az autó előkelősége, ereje és karizmája. A hatszögletű hűtőrács gyémánthatású, újfajta mintázattal készül. A DS embléma címerként ékeskedik a hűtőmaszk közepén. Az első és hátsó oldalfalak határozott élei teszik hangsúlyossá az autó oldalsó vonalvezetését, és kiemelik az erőt sugárzó SUV szépségét. Hátul, a szépen ívelt csomagtérajtó teszi letisztulttá a kocsit.

A DS márka létrehozása óta az egyedi világítás a DS-stílus meghatározó elemei közé tartozik. A Crossback első fényszóróinak csiszolt ékkövekre emlékeztető LED moduljai, melyek a DS Active LED Vision nevet kapták, az autó nyitásakor bíborszínű fénnyel világítanak, majd 180°-ban elfordulnak. Ez igazi vizuális élményt és magával ragadó látvány nyújt, mely nappal és éjszaka, álló helyzetben és mozgás közben is hipnotikus hatást kelt. Emellett, a függőlegesen futó, gyöngysorszerű nappali menetfény, a futófényes irányjelzőkkel együtt még különlegesebbé teszi a gépkocsi egyedi világítását, melyről jól felismerhető a márka. A hátsó lámpák szintén hozzájárulnak a DS 7 Crossback egyedi világításának ütősségéhez és újszerűségéhez. A 3D Full LED technológiával működő lámpák pikkelyszerű mintázata avantgárd megjelenést kölcsönöz az autónak.

Az avantgárd jelző a belső térre vonatkozóan is igaz, ahol két 12 colos képernyő kapott helyet, ami egyedülálló ebben a szegmensben. Az egyik képernyő megkönnyíti a navigációt, kezeli a multimédiás felületet, valamint a DS Connect és a Mirrorscreen teljes kínálatát. A személyre szabható másik képernyő a digitális műszercsoportot foglalja magában. Az érintőképernyőt modern design és egyszerű használhatóság jellemzi.

A DS-stílus filozófiájához hűen, melyben a személyre szabás központi helyet foglal el, öt különböző belső kivitel közül lehet választani. Az ötféle Inspiráció közül mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő kivitelt. Párizs, a DS márka születési helyének tiszteletére az Inspirációk a Bastille, Rivoli, Faubourg és az Opera nevet kapták, de ne feledkezzünk meg a márka által nemrég piacra dobott modellcsalád, a GT-k szellemében megalkotott Performance Line Inspirációról sem.

A magas minőségi színvonal biztosítása érdekében az Inspirációk minden apró részlete és a hozzájuk felhasznált összes anyag (valódi fa, Alcantara, szemcsézett bőr és nappabőr) gondosan lett kiválasztva, megmunkálva és elhelyezve az autóban. Ezek a nagy felületeket borító anyagok szem előtt vannak és kézre esnek: a műszerfaltól kezdve az ajtóbetétekig, de ne feledkezzünk meg a konzolokról és az ülésekről sem. Mind azt a célt szolgálják, hogy az utasokat és a vezetőt kellemes légkör vegye körül az autóban. Másik példaként említhetjük a kapaszkodókat és a kormánykereket, melyek teljes bőrborítással rendelhetők (akár a kormányközép is), ez a típusú kivitel kivételesnek számít ebben a kategóriában. A kiválasztott Inspirációtól függően, a középső képernyő vezérlőgombja is teljes kristályborítást kaphat.

A DS 7 Crossback is magán viseli a DS legújabb modelljeinél alkalmazott stílusjegyeket. Az identitást jelző, diszkréten elhelyezett számtalan ilyen elemmel találkozhatunk az autóban: a nappabőr ülések fém óraszíjra emlékeztető mintázatát egy „gyöngyszem-öltéssel” készített díszvarrás teszi még hangsúlyosabbá. Ugyanilyen varrás díszíti a műszerfalat, az ajtóbetéteket és a konzolt is. A krómozott középkonzolon lévő billenőkapcsolók „Clous de Paris” gillos mintával vannak díszítve. A műszerfal tetején egy B.R.M R180 exkluzív óra is helyet kapott. Az autó beindításakor a műszerfal tetején elhelyezett óra fedele kinyílik és az óra kibillen ékszerdoboz-szerű helyéről.

A DS SUV-ja öt belsőégésű motorral és később egy plug-in hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz. Három benzines (THP 225 S&S EAT8, THP 180 S&S EAT8, PureTech 130 S&S BVM6) és két dízel (BlueHDi 130 S&S BVM6, illetve EAT8, vagy BlueHDi 180 S&S EAT8) alkotja a motorpalettát. A DS7-ben debütál a márka új nyolcfokozatú automata váltóműve.

2019 tavaszától a kocsi rendelhető a 300 lóerős, hálózatról tölthető benzin-elektromos hibrid hajtáslánccal (E-tense) és négykerék-meghajtással is. A hajtáslánc egy 200 lóerős turbómotorból és két 80 kW-os villanymotorból, egy elektromos működtetésű, nyolcfokozatú automata sebességváltóból, valamint egy 12-13 kW/h kapacitású, 90 kW teljesítményű lítium-ion akkumulátorból áll.

Háromféle üzemmód lehetséges: 100%-ban elektromos, hibrid a hosszabb utakhoz és kombinált. Ez a technológia lehetővé teszi az akkumulátor töltését lassítási fázisban vagy a gépkocsi fékezése közben. A 100%-ban elektromos hajtás használatakor a 12-13 kW/h-s akkumulátor akár 60 km hatótávolságot biztosít. 16 A-es hálózatból a töltés 4,5 óra hosszat tart. Egy 32 A-es aljzatba csatlakoztatott 6,6 kW-os töltővel a töltési idő gyorsított módban már kevesebb mint 2,5 órát vesz igénybe.

A DS7 Crossback mindemellett félautonóm vezetésre is képes lesz. Sebességét az előtte haladó járműhöz igazítja (adaptív sebességszabályozó) és pontosan pozícionálja az autót a forgalmi sávban. A biztonságra is ügyel, került bele ugyanis a szegmensben először a gyalogosokat és állatokat is érzékelő éjjellátó, fáradságfigyelő rendszer, aktív holttér-figyelő, továbbá automata vészfékezés és táblafelismerés. A LED fényszórók hat üzemmóddal rendelkeznek. Éjszakai vezetésnél, az általuk kibocsátott fénynyaláb szélessége és a bevilágított útszakasz hossza az útviszonyokhoz és a gépkocsi sebességéhez igazodik.

A DS7 Crossback felfüggesztés terén is újat hoz. A mérnökök kifejlesztették hozzá a kamera által vezérelt aktív felfüggesztést, a DS Active Scan Suspensiont, amely érzékeli az úthibákat az autó előtt (5m), és a lengéscsillapítók folyamatos vezérlésével kivédi azok hatásait. A szélvédő mögött elhelyezett kamera, valamint a négy helyzet jeladó és a három gyorsulásmérő elemzik az út típusát és az autó reakciói. Ezeket az adatokat valós időben továbbítják egy számítóegységnek, amely külön-külön fejti ki hatását az egyes kerekekre. A kapott információk alapján a számítóegység folyamatosan szabályozza a rugózást, keményebbre vagy lágyabbra állítva be azt.

Az új SUV modelljét frissen leleplező DS a premier előtt egy bevezető limitált szériát is piacra dob. A La Première névre keresztelt bevezető szériájának elegáns és karizmatikus vonalait Artense szürke, Gyöngyházfehér, vagy Perla Nera fekete fényezés emeli ki, amelyekkel látványos kontrasztot alkot a mély árnyalatú, patinás hatású Art Rubis nappabőr kárpitozás. A B.R.M óra az utastér színeit ölti magára, a limitált széria neve feltűnik a műszerfalon és a szőnyegeken is. A karakteres Art Rubis szín visszaköszön a karosszéria elülső DS emblémája alatt, az oldalsó logókon, valamint a cizellált formájú, 20”-os Paris felniken is. A modell csak a kínálat két legerősebb motorjával lesz elérhető (BlueHDi 180 és THP 225).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/