/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Luxusterepjárót épített a Maybach

2019. november 26. 14:55   |   Autoblog
címkék:  

Mostantól a Mercedes-Maybach is tud SUV modellt ajánlani ügyfeleinek, elkészült ugyanis a GLS szabadidő-modellen alapuló Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC. A négyszemélyes luxusterepjáró a jövő év második felében érkezik.

A Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC eleje roskadozik a krómtól. Az igen impozáns, függőleges rácsozatú hűtőmaszk, a lökhárító sűrű szövésű rácsa és az alsó díszbetét egyaránt krómozott kivitelű, és szemkápráztatóan csillogó. A motorháztetőn pedig a klasszikus Mercedes-csillag magasodik. Persze az ablakok kerete is krómozott, ahogy krómdíszítéseket látunk a küszöbökön, a hátsó ajtón és szoknyán is. A rendkívül elegáns, 22 vagy 23 colos könnyűfém felnik is magas fényű polírozott kivitelűek. Maybach embléma ékesíti a D-oszlopokat, s a középen elmetszett kipufogóvégek is segítenek beazonosítani az autót. A kéttónusú fényezés ugyancsak a Maybach márkára jellemző stíluselem. Nyolc különböző kéttónusú fényezés áll rendelkezésre.

Szintén exkluzív megoldás az elektromosan mozgatott fellépő, amely kényelmessé teszi a be- és kiszállást. Ajtónyitáskor körülbelül 1 másodperc alatt kiugranak a küszöbök mögül. Az anodizált alumínium felületű, fekete gumibetétekkel csúszásmentesített fellépők este még világítanak is.

A Mercedes-Maybach GLS kizárólag két hátsó üléssel érhető el. A foteleket minden ma elérhető luxus szolgáltatással felszerelték: motorosan mozgathatók és elfektethetők, klimatizáltak és masszázzsal is kényeztetnek. Alapfelszerelés a billenő/toló panoráma napfénytető, kívánságra pedig teljes méretű hátsó középkonzol is rendelhető, amely pihenésre és munkára is alkalmassá teszi a hátsó traktust. A konzolból asztalok hajthatók ki, de hűtődobozt is tartalmaz, ahol két pezsgősüveg is elfér. Természetesen a megfelelő ezüst poharakat is mellékelték. A kocsihoz dedikált illatokat is kikevertek.

A hajtáslánctól kezdve a felfüggesztésen át a fényszóró technológiáig a Mercedes-Maybach GLS rendszerei a legkényelmesebb Mercedes csúcsmodellek szintjén állnak. Bizonyos területeken túl is szárnyalja azok nívóját, a zajszigetelés például az utas- és csomagteret elválasztó falnak köszönhetően még magasabb szintű. Hátul oldalanként külön légkondicionáló berendezést építettek be, amely huzatmentesen és villámgyorsan működik. A páratlan menetkomfortot a felfüggesztés és a hajtáslánc egyedi Maybach hangolása is fokozza.

Az Airmatic légrugózás minden útegyenetlenséget kisimít és kiegyenlíti a karosszériamozgásokat. A Maybachban arra is képes, hogy beszállás előtt kissé leengedje az autót, hogy megkönnyítse a beszállást.

A Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC mozgatását a Mercedes-AMG modelljeiből ismert 4 literes biturbó V8-as erőforrásra bízták. A korszerű turbómotor itt 558 lóerőt és 730 Nm nyomatékot ad le. Tartozik hozzá egy enyhe hibrid rendszer is (EQ Boost), amely adott esetben további 22 lóerőt és 250 Nm nyomatékot képes felszabadítani. A hajtáslánc teljes arzenálját bevetve 4,9 másodperc alatt képes százra gyorsítani az 5,2 méter hosszú luxusbatárt, és 250 km/órás csúcssebességet biztosít a számára.

A Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC a jövő év második felében érkezik meg a piacra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/