/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Magyarországon a DS nagyautója

2022. április 20. 18:10   |   Autoblog
címkék:  

A DS nagylimuzinja immár Magyarországon is elérhető. A 4,93 m hosszú DS 9 kétféle felszereltségi szinttel, 225 és 360 LE-s E-Tense plug-in hibrid hajtásláncokkal rendelhető, akár készletről is.

A DS 9 a már ismert EMP2 platform továbbfejlesztett változatára (EMP2 V2.3) épül. A platform ezen változata a rekord tengelytávnak köszönhetően rendkívül tágas hátsó utasteret eredményez. A DS 9 egyedi módon válaszol a prémium ügyfelek által támasztott magasabb igényekre. A hangszigetelt üvegezés és a speciális akusztikai megoldások tovább fokozzák a kényelmet.

A bevezetéskor kétféle plug-in hibrid hajtáslánc választható a DS 9 modellhez. Az E-Tense 225 változat hazai készletről rendelhető. 11,9 kWh kapacitású akkumulátora akár 48 km hatótávolságot biztosít tisztán elektromos üzemmódban.

Az E-Tense 360 4×4 nagyteljesítményű változatba egy 110 és egy 113 LE-s villanymotor, valamint egy 200 LE-s PureTech benzinmotor kerül. A rendszerteljesítmény 360 LE, a maximális rendszernyomaték 520 Nm. Ez a kivitel megerősített fékrendszert, szélesebb nyomtávokat, nagyobb átmérőjű első féktárcsákat és speciális, 20”-os Munich könnyűfém keréktárcsákat kap. A DS Active Scan Suspension szériatartozék annak érdekében, hogy ez a nagy, elegáns limuzin pihentető kényelmet nyújtson.

A DS 9 E-Tense 4×4 360 végsebessége elektronikus leszabályozással 250 km/óra, az elektromos üzemmódban elérhető végsebessége pedig 140 km/óra. A nulla-százas gyorsulás 5,6 másodperc.

A DS 9 a bevezetéskor kétféle gazdag felszereltségű kivitelben érhető el: Performance Line + és Rivoli +. A DS 9 Performance Line + fekete Alcantara belsőt kap, ami az elegancia és a dinamizmus szimbóluma. Az első ajtókon krómozott DS Performance Line emblémákat találunk, a hűtőrácsot szegélyező DS Wings és a hátfal szintén krómdíszítéseket kap. A külső megjelenést 19”-os fekete Monaco keréktárcsák teszik dinamikusabbá. A műszerfalat szintén Alcantara borítja kárminvörös és arany szegélyvarrással. A középső képernyő alatti vezérlőgomb valódi kristályberakásai, valamint a finom bőrrel bevont kormányközép a legkisebb részletekre történő maximális odafigyelésről tanúskodnak.

A párizsi Tuilériák városrész által inspirált DS 9 Rivoli + kivitel a nemes anyagokat gyémánt mintázatú kárpittal társítja. Ezen a szinten 3 különböző kárpitozás érhető el: Basalte fekete szemcsés bőr, vagy az emblematikus, óraszíj-mintázatú Nappa bőrkárpitot felvonultató Opera enteriőr, amely rubinvörös, vagy fekete változatban érhető el. Az Opera kárpitozás esetében a Nappa bőr az üléseken kívül a középkonzolt és a műszerfalat is beborítja. A hátsó ülések is fűthetőek, szellőztethetőek, kényelmüket masszázsfunkció növeli. Az exkluzív hangulatot a bőrrel bevont kapaszkodók és a teljes egészében Alcantarával borított tetőkárpit fokozza.

A hazai listaárak a következők:

DS 9 Performance Line + E-Tense 225: 20 090 000 Ft (készletről)
DS 9 Rivoli + E-Tense 225: 21 490 000 Ft (készletről)
DS 9 Performance Line + E-Tense 4×4 360: 23 490 000 Ft (gyártásból)
DS 9 Rivoli + E-Tense 4×4 360 : 24 890 000 Ft (gyártásból)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/