/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már 300 ezer villanymotor készült az Audi Hungariánál

2022. február 18. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi Hungaria munkatársai elkészítették a 300 000. elektromos hajtást, egy Performance típusú villanymotort, 196 kW (262 LE) teljesítménnyel. Győrben több mint 28 évvel ezelőtt kezdődött meg a motorgyártás, mára a vállalat a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött. 2018-ban a termékportfólió elektromos hajtások gyártásával bővült. A vállalat az elektromobilitás jegyében már készül a következő e-motorgeneráció gyártására.

72f65c5e-5325-4a82-8111-12d74e059b21

Győrben jelenleg több mint 230 munkatárs dolgozik az e-motorgyártás területén. A 8 000 négyzetméteres gyártócsarnokban gyártják a motorcsalád első- és hátsótengely hajtásait, melyeket karbonsemleges vonatokkal szállítanak Győrből Brüsszelbe, ahol ezeket az Audi e-tron, Audi e-tron Sportback modellekbe, valamint az Audi e-tron S és Audi e-tron S Sportback típusú járművekbe építik be.

Az Audi Hungaria nem csak gyártja, hanem fejleszti is az elektromos hajtásokat, valamint ezzel egyidejűleg már javában készül az új villanymotor-generáció gyártására. A jövőben Győrben készülnek a Volkswagen Konszern tisztán elektromos járműveinek hajtásai, melyek az Audi és a Porsche által közösen fejlesztett prémium elektromos platformra – Premium Platform Electric (PPE) épülnek. Az új generációs villanymotorok gyártásához a vállalat szakemberei egy már meglévő gyártócsarnokban alakítanak ki egy 15 000 négyzetméteres területet, ahol a jövőben 700 munkatárs fog dolgozni a sorozatgyártásban.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/