/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

Már a hóban mókázik az új Audi RS3

2015. január 25. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Friss fotókat közölt a márciustól kapható legerősebb 3-as modelljéről az Audi. A már nem Győrben készülő kék és fehér színű RS3-asokkal a kétszeres DTM bajnok Mattias Eckström játszadozott.

Felrakott az internetre pár képet az Audi, melyeken a márciustól kapható új RS3 Sportback gurulgat a hóban.

Az ingolstadti gyártó a modell bejelentésekor még csak a Catalunya Red fantázianevű vörös fényezéssel mutatta azt a nagyvilágnak, most azonban végre többek kedvence, a Sepang Blue kék ruhában, valamint fehér festésben is megcsodálhatjuk a 367 lóerős szörnyeteget.

Az új, győri gyártású 2.5 literes öthengeres benzinmotorral az RS3 teljesítménye 27 lóerővel nőtt, míg nyomatéka 465 Nm lett, amit 1625–5550-es fordulatszámok között folyamatosan képes leadni. Ezzel kategóriájának legerősebb négykerekűje lett – az A45 AMG „csak” 360 lóerőt teljesít.

Quattro összkerékhajtásának és hétsebességes S tronic automataváltójának köszönhetően 4,3 másodperc alatt katapultál álló helyzetből százra, míg végsebessége 250 vagy külön kérésre 280 km/óra elektronikusan limitálva. Bár árát egyelőre nem tudni, a gyártó német honlapján nemrég 56 600 eurós cédulát lehetett látni a kocsi képe mellett, ami átszámítva is közel 18 millió forint, így hazánkban akár húszmilliót is elkérhetnek majd egy új példányért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Öregpacó
2015-01-25 - 17:11

Azt a kib@szott lóerőt miért nem felejtitek már el?!
Katasztrális holdban sem mérik már a földeket!
Ott a Kilowatt! – Tessék azt megadni!!!

K.B.
2015-01-25 - 19:01

Köszönjük, de nem kell minden cikkünk alá odaírni, hogy nem tetszik a lóerőzés.
Még egy ilyen nevű autós magazin is van! Továbbá a Koenigsegg One:1 is többek között azért kapta a nevét, mert annyi lóerős, ahány kilogramm a tömege. Úgyhogy az autós világ egyáltalán nem felejtette el a LÓERŐ szó használatát. Elég bután nézne ki, ha mindent csak kilowattban adnának meg a gyártók és a média.
Úgyhogy egyelőre mi sem szeretnénk elfelejteni ezt mindenki által ismert és használt mértékegységet. Ahová nem felejtjük el, odaírjuk mindig a kilowatt formulát, egyébként pedig 0,738-cal kell beszorozni, ha nem tetszik, és máris megkapja az Önnek jobban tetsző számot.


*/