/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már a küszöbön az olasz Mazda MX-5

2015. május 03. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Friss információkhoz jutott a belga média a Mazda és a Fiat közös roadsterének olasz átiratát illetően. Ezek szerint a 124 Spider nem csak egy átlogózott MX-5 lesz, hanem egy teljesen különálló modell. Ráadásul készülhet belőle Abarth átirat is.

A belgák új adatokat tudtak meg a Mazda-Fiat házasságból született MX-5 olasz átiratáról, a 124 Spiderről, mely először a november 17-én kezdődő Los Angelesi Autószalonon mutatkozhat be élőben.

Az információk alapján csupán a padlólemez ígérkezik közösnek, a kasztni és a motorváltozatok is eltérnek majd a modelleken, úgyhogy merőben más lesz a történet, mint az a Toyota GT86, Subaru BRZ, Scion FR-S esetében volt látható.

A Fiat belső emberei annyit árultak egyelőre el, hogy csupán néhány elem és részlet emlékezteti majd a szemlélőt a Mazda roadsterére, miközben a kabin kellően olaszosnak ígérkezik. A tömeg persze megmarad a bűvös egytonnás határ körül, így a gokartos vezetési élmény továbbra is adott lesz.

A motorválasztékról egyelőre nagy a hallgatás, de minden bizonnyal az 1.4 literes benzines MultiAir Turbo egység egy jobban felhúzott, 140 lóerőt (103 kW) leadni képes változata kaphat helyet a 124 orrában.

Ezzel együtt azonban felröppentek olyan hírek is, miszerint az Abarth is kezelésbe venné a modellt, hogy elkészítse annak legkeményebb átiratát 200 lóerő körüli teljesítménnyel, erősebb fékrendszerrel, keményebb futóművel és természetesen még komolyabb külsővel, bár ez a változat leghamarabb csak egy év múlva mutatkozhat be.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/