/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már félmillió darab hálózatról tölthető BMW és MINI gurul a világ útjain

2019. december 20. 18:40   |   Autoblog
címkék:  

December 19-én átadták a BMW Weltben a BMW Csoport sorozatgyártásban kínált ötszázezredik hálózatról tölthető modelljét. A következő mérföldkő az utakon guruló tisztán elektromos meghajtású, illetve plug-in hibrid BMW és MINI modellek számának megkettőzése 2021 végére.

A müncheni központú vállalatcsoport már félmillió darab tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid gépkocsit értékesített világszerte. 2019. december 19-én Sebastian Mackensen, a BMW Group Németország értékesítési vezetője egy különleges BMW 330e limuzin kulcsait adta át tulajdonosának a BMW Weltben.

2020-ban a BMW X3 a BMW Csoport első olyan modelljévé érik, amelyet négyféle hajtáslánccal rendelhetnek meg a bajor prémiumgyártó ügyfelei: benzinmotorral, dízelmotorral, tisztán elektromos meghajtással és plug-in hibrid hajtáslánccal. A tisztán elektromos meghajtású BMW iX3 legnagyobb piacának Kína ígérkezik, ahol a BMW első elektromos SUV modelljének globális piacra szánt példányai is napvilágot látnak majd.

A BMW Csoport technológiai zászlóshajójaként érkező BMW iNEXT – amely 2021-ben ünnepli világpremierjét – már a nagymértékben automatizált járművezetés innovációi mentén váltja valóra a tisztán elektromos mobilitás élményét. Az iNEXT a BMW dingolfingi gyárában készül majd, a belsőégésű erőforrással és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellekkel közös gyártósoron. 2021-ben ezt követően a BMW i4 is megérkezik az utakra.

Tizenkét darab hálózatról tölthető gépkocsijával a BMW Csoport jelenleg a világ egyik vezető zöldautó-gyártója. A BMW célja, hogy 2021-re az Európában eladott összes autójának egynegyede tisztán elektromos vagy plug-in hibrid modell legyen, 2025-re az arány egyharmadra nőjön, 2030-ra pedig 50 százalékra gyarapodjon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/