/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már keményen tesztelik az új Porsche Cayenne-t

2023. február 09. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche aprólékosan készíti elő az erőteljesen megújult Cayenne piaci bevezetését. Eközben a prototípusok és az előszériás járművek kihívásokban bővelkedő teszteken bizonyítják, hogy megfelelnek a Porsche kimagasló minőségi előírásainak. A harmadik generációs Cayenne 2023 tavaszán bemutatkozó megújulása a Porsche történelmének egyik legátfogóbb modellfrissítése lesz.

2017-es premierjét követően a Porsche továbbfejleszti a Cayenne harmadik generációját. A változások az erőforrásokra, a futóműre, a formatervre, a felszereltségre és a kapcsolódásra is hatással lesznek. A motorkínálat átrendezése mellett a Porsche Weissach-i fejlesztőközpontjának mérnökei a Cayenne futóműrendszerét is alaposan átalakították. A cél az volt, hogy a Porschéra jellemző közúti menettulajdonságok, a hosszú távú kényelem és a terepképességek tekintetében is előrelépjen a modell. Ennek érdekében az új Cayenne többek között új, félaktív futóművel rendelkezik majd. Emellett a vezető és az utasok új, átfogó mértékben digitalizált kijelző- és működtetési koncepcióból profitálhatnak, kibővített kapcsolódási funkciókkal. A HD-Mátrix LED fényszórók innovatív világítási technológiája a kényelmet és a biztonságot is fokozza majd a megújult Porsche Cayenne-ben.

Ennyi új technológiával átfogó, aprólékos tesztelésre volt szükség, hogy biztosítsák a nagyrészt teljesen új fejlesztésű részegységek tökéletes összehangoltságát. Az egyre pontosabb virtuális szimulációk mellett a valós idejű tesztelés kifejezetten fontos a Porschénál. Ez állapítja meg, hogy az adott modell készen áll-e a bevezetésre. A teljes tesztelés célja az összes részegység és rendszer működésének és tartósságának biztosítása – olyan helyzetekben, amelyeket az ügyfél is átélhet, sőt, szélsőségesebb körülmények között is. A tartóssági tesztek során a jármű életét különösen nehéz körülmények között szimulálják, vagyis olyan helyzeteket, amelyeket ügyfeleink csak ritkán tapasztalnak meg. Normál, hétköznapi körülmények között a tesztpéldányok több mint 200 000 kilométert tesznek meg lakott területen, országúton vagy autópályákon néhány hónapon belül.

A szélsőséges körülmények megteremtéséhez a prototípusoknak be kell járniuk a világot, hogy különböző klímazónákban lehessen tesztelni minőségüket és tartósságukat. A megújult Cayenne esetében a tesztek Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában történtek. Összesen több mint négymillió tesztkilométert tettünk meg a modellekkel. „A megújult Cayenne-nek kemény terepjárással kellett szembesülnie Spanyolországban, meg kellett birkóznia Marokkó homokdűnéivel és Finnország jeges nyomvonalaival. Emellett pedig a Nürburgring-Nordschleifén való körözés sem éppen olyan kihívás, amelyet az autó minden ügyféltől megkap,” mondta Dirk Lersch, aki a Cayenne prototípusok létrehozásáért és a tesztelésért felel. „De mindenkinek tudnia kell, aki Porschét vásárol, hogy autója kivételes kemény terhelésnek is ellenáll – függetlenül attól, hogy milyen körülmények között kell helytállnia.”

Az új Porsche Cayenne a tavasszal fog bemutatkozni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/