/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már Magyarországon is elérhető az új DS SUV

2021. május 04. 12:45   |   Autoblog
címkék:  

Már itthon is elérhető a DS Automobiles legújabb modellje, az exkluzív DS 7 Crossback Louvre, amely tele van a világ leghíresebb múzeumának stílusjegyeivel. Kétféle plug-in hibrid hajtáslánccal rendelhető.

A múzeum jellegzetes stílusjegyeit a DS mesterei a motorháztetőn, a csomagtartóajtón és az első ajtókon elhelyezett, speciális „Louvre” emblémákkal ültették át az autóba. A tetőcsomagtartó sínekhez és a hátsó lámpák díszítőelemeihez hasonlóan, a hűtőrácsot, az alsó ablakszegélyeket és az ablakvezető síneket is egy fényes fekete díszítés emeli ki a környezetükből. A legapróbb részletekig egyedien kidolgozott Crossback Louvre fekete visszapillantó tükör burkolataira lézergravírozással felvitt piramis motívum még egy csipetnyi eleganciát kölcsönöz a modellnek. A kerekek is egyediek és 20 colosak.

A belső térben, a szellőzőkön és a műszerfalon 3D nyomtatásban, a középső rakodórekesz fedélének nappabőr borításán pedig dombornyomással jelenik meg az Ieoh Ming Pei által tervezett üvegpiramis motívuma. A francia szakértelmet megtestesítő modell az új technikákat, mint a 3D nyomtatás vagy a lézergravírozás olyan nemes anyagokkal társítja, mint az óraszíj mintázatú, bazaltfekete nappabőr, vagy a kristályokkal díszített vezérlőgombok.

A művészet és a kultúra szeretete az autóban exkluzív, új formában jelenik meg. A DS 7 Crossback Louvre utasai a világ legszebb múzeumának emblematikus alkotásait csodálhatják meg. A nagyobb élmény érdekében az autó a 12 colos, nagyméretű középső képernyőn jeleníti meg ezeket az alkotásokat. Már az indulásnál, maguk az alkotások is inspirációs forrássá válnak egy körülbelül négyperces podcast meghallgatásával, amely minden titkukat feltárja.

A Louvre múzeum és a DS Automobiles munkatársai 182 alkotást választottak ki, hogy a teljes gyűjteményt és az összes részleget bemutassák. Az alkotásokat hetente lehet megtekinteni, vagy egy keresőmotoron keresztül felfedezni. Arra is lehetőség van, hogy utazás közben a középső képernyőn megjelenő alkotásban – festményben vagy szoborban – gyönyörködhessünk.

Többek között a Szamothrakéi Niké Szárnyas győzelem, a Leonardo da Vinci által festett Monna Lisa portré, Veronese: A kánai mennyegző, Jacques-Louis David: I. Napóleon koronázása, Théodore Géricault: A Medúza tutaja, Eugène Delacroix: A Szabadság vezeti a népet vagy az egyiptomi Ülő írnok szobra szerepel a felkínált alkotások között.

További exkluzív kedvezményként, minden DS 7 Crossback Louvre vásárló kap egy „A Louvre barátai” kártyát, amely a Louvre múzeum mellett az Eugène-Delacroix nemzeti múzeum állandó és időszaki kiállításaira is korlátlan belépést biztosít, és több mint száz múzeumban igénybe vehető más kedvező ajánlatokat is kínál, egy évre.

Az utazás művészetének jegyében a DS 7 Crossback Louvre modellhez kétféle hálózatról tölthető hibrid hajtásláncot kínálnak: egy 300 lóerős (négykerék-meghajtású) és egy 225 lóerős (fronthajtású) E-TENSE változatot. Tisztán elektromos üzemmódban, a WLTP norma szerint mérve, a hatótávolság akár az 58 kilométert is elérheti. A 300 lóerős motorral szerelt változat 5,9 másodperc alatt gyorsul százra.

Szériafelszerelés a 2. szintű önvezető rendszer, a kamera által vezérelt felfüggesztés, a LED-es aktív világítási rendszer, valamint számos vezetést segítő rendszer, beleértve a kibővített táblaolvasó rendszert, az aktív holttér-figyelő rendszert, a fáradtságérzékelőt vagy a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, valamint a szellőző- és masszázs funkcióval rendelkező, fűthető első üléseket és a fűthető szélvédőt.

A DS 7 Crossback Louvre itthon elérhető változatai: E-TENSE 4×4 300 LE Perla Nera fekete és E-TENSE 225 LE Platinaszürke fényezéssel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/