/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már megrendelhető a két legerősebb Volkswagen SUV

2020. október 21. 20:20   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen tovább folytatja hibrid offenzíváját. Mostantól a Touareg is elérhető két különböző, hálózatról tölthető hibrid változatban. Az új Touareg eHybrid rendszerteljesítménye 381, a Touareg R-é pedig 462 lóerő. Az elektromos hatótávolságuk 47 kilométer. Az előbbi modell németországi indulóára 72 378 euró, a Touareg R pedig 84 660 eurótól érhető el.

A két, összkerékhajtású plug-in hibrid SUV magas szintű hatékonyságot és kiemelkedő szériafelszereltséget kínál. Utóbbinak része a 4 zónás automata klímaberendezés, a digitális műszeregységekkel szerelt Innovision Cockpit, a Discover Premium csúcskategóriás navigációs rendszer és a panoráma toló-/billenőtető. A Touareg R szintén a szériafelszereltség részeként kínálja az interaktív IQ.LIGHT LED-Mátrix fényszórókat.

A Touareg eHybrid és a Touareg R WLTP ciklus szerint mért hatótávolsága 47 kilométer, ehhez alacsony fogyasztási adatok társulnak. Köszönhető mindez a villanymotor és a hathengeres, turbófeltöltős benzinmotor tökéletes együttműködésének. A hálózatról tölthető hibrid modellek tökéletesen illeszkednek az autósok jellemző járműhasználatához. Németországban például a Közlekedési és Digitális Infrastruktúráért Felelős Szövetségi Minisztérium (BMVI) számításai szerint Európa legnépesebb országában az utazások 99 százaléka nem éri el a 100 kilométeres távolságot. A WLTP ciklus alapján a Touareg eHybrid fogyasztása 2,6 l/100 km illetve 24,2 kWh/100 km, míg ezek az értékek a Touareg R esetében 2,7 l/100 km illetve 24,4 kWh/100 km.

Mindkét Touareg modell plug-in hajtása a hosszabb utakon is megmutatja a benne rejlő lehetőségeket, hiszen menet közben az akkumulátor folyamatosan töltődik a fékenergia rekuperációjának köszönhetően. Ez az energia elég a Touareg eHybrid és Touareg R modellek számára, hogy újra és újra teljesen lekapcsolják a hathengeres motort lassításkor és a lejtős szakaszokon, így lényegében nulla helyi kibocsátással képesek vitorlázni. Az elektromos erőforrás és a hathengeres motor együttműködését a modellek prediktív hibrid stratégiája teszi tökéletessé. Mindkét Touareg a navigációs rendszer GPS és térképadatait használja ahhoz, hogy a közepesen hosszú és hosszú utazások alkalmával is elérje ezeket a gazdaságos fogyasztási értékeket. Ezért az SUV modellek integrálják az adott útvonal információit a hibrid vezérlésbe. A Touareg eHybrid és a Touareg R így a két erőforrás kombinált használatával akár 810 kilométeres hatótávolságra is képes.

Kiemelkedő hatékonyságuk ellenére az új plug-in hibrid SUV-ok továbbra is a komoly igénybevételt jelentő feladatok specialistái maradtak. Mind a Touareg eHybrid, mind pedig a Touareg R esetében a megengedett legnagyobb vontatható tömeg 3,5 tonna, amely kiemelkedően magas egy hibrid modell esetében.

A Touareg kategóriájában a világ egyik legmodernebb járműve. A Travel Assist segítségével például ez az első olyan Volkswagen, amely képes a támogatott vezetésre akár 250 km/óra sebességig, a rendszer korlátain belül. A Touareg nem csupán az előtte haladó jármű mozgására reagál, de figyelembe veszi a sebességkorlátozásokat és az út vonalvezetését is (kanyarok, körforgalmak, kereszteződések stb.). Ezen kívül a Touareg az első olyan Volkswagen, amely az új, távirányító funkcióval rendelkező Park Assist rendszernek köszönhetően egy okostelefon alkalmazás révén automatikusan ki illetve beáll egy adott parkolóhelyre. S a Park Assist nem csupán a hathengeres benzinmotorral működik együtt, hanem a villanymotorral is. Ugyanez vonatkozik a már ismerős Trailer Assist funkcióra is, amely az utánfutóval való tolatást teszi lényegesen egyszerűbbé.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/