/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már megrendelhető az új Toyota Yaris

2020. április 28. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

Várhatóan szeptemberben érkezik a hazai márkakereskedésekbe, de már megrendelhető a vadonatúj Toyota Yaris. A trendi kisautó nem csupán a Toyota legfontosabb európai modellje, de a második legkelendőbb magyarországi kocsi is. Az új Yaris 4,8 millió forinttól vásárolható meg.

A vadonatúj Toyota Yaris nem csupán stílusosabb, kényelmesebb és tágasabb, mint valaha, de a vadonatúj padlólemeznek köszönhetően minden korábbit túlszárnyaló vezetési élményt ígér, míg arról, hogy a világ legbiztonságosabb kisautója legyen, az aktív és passzív biztonsági rendszerek, valamint vezetéstámogató technológiák egyedülállóan széles tárháza gondoskodik. Ha ez nem volna elég, a vadonatúj Yaris megkapta a Toyota legújabb, negyedik generációs 1,5 literes öntöltő hibrid hajtásláncát is, ami kiemelkedően alacsony fogyasztást és károsanyag-kibocsátást ígér. Jó hír emellett, hogy a továbbra is népszerű jelenlegi generációt a Toyota továbbra is a kínálatában tartja, Yaris Classic néven, kedvező árfekvéssel.

Az új Yaris azonnal felismerhető, igazi jelenség lesz az utakon, amelynek tökéletes arányai kétségkívül magukra vonzzák majd a tekinteteket. Az új modell teljes hossza 5 milliméterrel kisebb, mint a jelenlegi generációé, miközben a tengelytáv és a szélesség 50-50 milliméterrel, a nyomtáv 57 milliméterrel növekedett. Ennek köszönhetően még könnyebbé vált a parkolás, miközben tágasabb lett a belső tér és még stabilabb lett az autó úttartása. A modell elérhető lesz 1 literes és 1,5 literes benzinmotorral is, a legizgalmasabb azonban az új Yarishoz fejlesztett vadonatúj 1,5 literes Hybrid Dynamic Force rendszer lesz, ami a jelenlegi generációhoz elérhető hibrid hajtáshoz képest több, mint 20%-os fogyasztás- és károsanyag-kibocsátás csökkentést tesz lehetővé, 15%-al megnövekedett teljesítmény mellett.

Az új öntöltő hibrid rendszer 116 lóerős teljesítmény mellett (16 lóerős növekedést) 86 g/km-es károsanyag-kibocsátást (-26 g/km-es) és 10,3 másodperces nulla-százas gyorsulást (-2 mp) kínál. Legalább ilyen fontos ezen felül, hogy az új Yaris hibrid hajtáslánca akár 80%-ban tisztán elektromos közlekedést tesz lehetővé (szemben a korábbi 50%-al), akár 130 km/órás sebesség mellett (korábban ez 75 km/óra volt). Mindennek köszönhetően az új Yaris esetében a hibrid változatot választó ügyfelek száma a korábbi 30% körüli szintről akár 50% közelébe is emelkedhet.

Az új Yaris már most megrendelhető, az első darabok várhatóan szeptemberben érkeznek majd a márkakereskedésekhez és az előrendelő ügyfelekhez. Amennyiben a koronavírus helyzet ezt lehetővé teszi, a Toyota még a nyár folyamán tervez egy országos roadshowt is, amelynek során az előrendelő ügyfelek élőben is megismerkedhetnek az új autóval. Az új Yaris indulóára az 1 literes benzinmotorral 4 800 000, az 1,5 literes benzinmotorral 5 240 000, míg a benzin-elektromos hibrid rendszerrel 6 290 000 forint.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/