/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már rendelhető az új Mazda CX-5

2023. május 09. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Már elérhető a márkakereskedésekben a továbbfejlesztett, 2023-as Mazda CX-5 amely az eddigieken felül három új felszereltségi szintet kínál. A frissített CX-5 a használhatóság és a menetdinamika terén újdonságokat tartogat, s a biztonsági funkciók szélesebb skáláját kínálja.

A 2012-ben bemutatott, eredeti CX-5 volt az első Mazda, amelyben a Kodo dizájn és Skyactiv technológia találkozott. A 2017-es, második generációs CX-5-tel a Mazda mérnökei egy olyan SUV-ot alkottak, amely a Jinba Ittai tervezési és mérnöki filozófia által megfogalmazott „autó és vezetője közötti egységet” a következő szintre emelte.

A Mazda első Skyactiv Vehicle Dynamic technológiájával kiegészítve, a GVC nyomatékvektor-szabályozási rendszer bevezetésével az autó kifinomultabbá és reszponzívabbá vált. Ezután az egymást követő frissítések a második generációs modell különböző erősségeire épültek.

A hajtásláncok, a felfüggesztés, az elektromos szervokormány átdolgozása, illetve a GVC Plus beemelése tovább javította a CX-5 menetdinamikáját, közúton és terepen egyaránt. A zavaró zajok és rezgések kiiktatása, valamint az i-Activsense biztonsági rendszer továbbfejlesztése révén pedig a CX-5 megerősítette pozícióját, mint a SUV-szegmens egyik legélvezetesebb autója, mely egyszerre stílusos, lendületes és intelligens.

Számtalan belső elemet is tovább finomítottak és korszerűsítettek, hogy javítsák mind az utastér, mind a hozzá tartozó HMI-technológia minőségét. A kapcsolódási lehetőségek is tovább fejlődtek, hogy támogassák az Apple CarPlay, az Android Auto és a MyMazda App Connected Services legújabb funkcióit. Ezen kívül egy vezeték nélküli Qi telefontöltő-tálca is bekerült a középkonzolba, továbbá egy digitális, négykamerás, 360 fokos monitor is elérhető, amely a szűk helyeken segíti manőverezést.

A 2022-es modell külső stílusát megőrizve, a 2023-as CX-5 három további felszereltségi szintet kínál, a Newground, a Homura és a Takumi felszereltségeket, amelyek jellegzetes karaktereit finom különbségek határozzák meg.

A Prime-Line felszereltségű Mazda CX-5 belépő ára 165 LE-s Skyactiv-G motorral, manuális sebességváltóval 13 145 000 forint. Ebben a változatban 8 hüvelykes központi kijelző, Android Auto, Apple CarPlay, LED-es fényszórók, illetve az összes biztonsági funkció megtalálható, beleértve a tolatást segítő monitort is. A 4×4-es változat a Centre-Line felszereltségtől kapható, továbbra is 165 LE-s Skyactiv-G motorral 13 805 000 forinttól.

A Skyactiv G 165 motorral párosított automata sebességváltós modell belépő ára 14 405 000 forint. A Skyactiv D 150 dízelmotorral felszerelt változat 14 655 000 forinttól indul. És egy jó hír azoknak, akik szerint egy nagyobb SUV esetében a nagy dízel a legjobb választás. A 184 lóerős dízel modell 17 365 000 forinttól érhető el NewGround felszereltséggel. Mind a 150, mind a 184 lóerős változat front- vagy négykerék-hajtással kapható.

A CX-5 a Mazda éves európai értékesítésének több mint 26%-át adja. 2022-ben világszerte 365 135 darab fogyott belőle, így ez volt a legkelendőbb autó a Mazda globális modellkínálatában. Magyarországon a Mazda CX-5 a 17. helyen állt a szegmensben, 290 eladott darabbal 2022-ben. Ez a teljes Mazda értékesítés 18,6%-a.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/