/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már rendelhető az új plug-in hibrid Jeep Wrangler

2021. május 13. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

Minden készen áll a valaha létezett legnagyobb teljesítményű, legtakarékosabb, leginkább környezetbarát, legfejlettebb műszaki tartalmú Jeep Wrangler érkezésére. A belső égésű motorral szerelt változatoknál fejlettebb 4xe Plug-in Hybrid a legjobb közúti és terepalkalmasságú Wrangler, amelyet Európában valaha kínált a Jeep.

A két villanymotor/generátor egységből, egy nagyfeszültségű akkumulátorból, egy modern 2,0 literes turbómotorból, valamint a jól ismert nyolcfokozatú TorqueFlite automata sebességváltóból álló hajtáslánc kombinált csúcsteljesítménye 380 lóerő. Tisztán elektromos üzemben az autó egy huzamban akár 50 kilométert is képes megtenni, így ideális városi használatra.

Ugyanakkor a benzines turbómotor és a villanymotorok kombinációjából adódó, nagyobb motorteljesítmény és késlekedés nélkül rendelkezésre álló forgatónyomaték még jobb terepalkalmassággal ruházza fel a plug-in hibrid Wranglert. A 4xe technológiának köszönhetően a modell tisztán elektromos üzemben is képes összkerékhajtással közlekedni. Ez új szintre emeli a terepalkalmasságát: nem csupán biztonságban, de zajtalanul is közlekedhetünk terepen, gyönyörködve a természetben.

Eközben a 4xe modell megőrzi az alapmodell ‘Trail Rated’ műszaki felszereltségét, amely olyan technológiákat foglal magában, mint a kétféle, fejlett összkerékhajtási rendszer, a terep üzemmódválasztó rendszer, az új generációs Dana hidak, az elektromosan kapcsolható Tru-Lock első és hátsó differenciálzár, a Trac-Lok részlegesen önzáró differenciálmű, vagy az elektronikusan oldható elülső kanyarstabilizátor.

A 4xe hajtástechnológia nem csupán a takarékos üzem záloga (a szabványos fogyasztás 3,5 l/100km), de kifejezetten élvezetes vezethetőséget is biztosít: a modell minden eddiginél dinamikusabban vezethető aszfalton, álló helyzetből mindössze 6,5 mp alatt gyorsul 100 km/órára.

A modell technológiai alapfelszereltségének része többek között a 8,4 colos Uconnect NAV rendszer érintőképernyővel, az Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-integráció, valamint az akkumulátor töltöttségét és a hatótávolságot megjelenítő, 8 colos TFT műszerkijelző. A biztonsági alapfelszerelés hátsó keresztirányú forgalom-felügyelettel kiegészített holttér-figyelő rendszert, tolatókamerát, elektronikus borulásvédelmet, parkolóradart, valamint kulcs nélküli nyitás és indítás rendszert tartalmaz.

A plug-in hibrid Jeep Wrangler európai bevezetésekor három felszereltségi szinten (Sahara, Rubicon, valamint exkluzív „80th Anniversary” jubileumi kiadásként) rendelhető. A Sahara kivitel alapára 22 890 000 forint, a Rubicon változat 23 590 000 forinttól vásárolható meg, míg az 80th Anniversary kiadás 23 800 000 forinttól érhető el.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/