/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már rendelhető itthon az új Volkswagen Multivan

2021. november 16. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

Mától itthon is kapható az utolsó csavarig újraalkotott Volkswagen Multivan modell. Az új tárgyalóbusz nagyobb kényelmet és biztonságot, illetve innovatív belső teret kapott, hozza a legendás Multivan jellemzőket és akár plug-in hibrid hajtáslánccal is konfigurálható. Alapára 13 millió forint.

Az új Multivan elsőkerék-hajtást használ, mozgatásáról kétféle – 136 és 204 lóerős – négyhengeres TSI turbómotor gondoskodik. A legújabb generációt eHybrid rendszerrel is piacra küldi a Volkswagen, amelyben egy 115 lóerős (85 kW) villanymotor, illetve egy 150 lóerős trubómotor együttesen gondoskodik a jármű meghajtásáról. A hibrid rendszer összteljesítménye eléri a 218 lóerőt.  A padlólemez alá épített 10,4 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorral a Multivan eHybrid 40-50 kilométert is képes emisszió-mentesen haladni. A belső égésű motorral kombinálva a hatótávolság eléri a 700 kilométert.

Az új Multivan az első olyan, Hannoverben sorozatgyártásra került jármű, amely a moduláris keresztmotoros platformra (MQB) épül. Koncepcióját tekintve óriásit lépett előre, hiszen a hajtásrendszer-kínálatban most először szerepel plug-in hibrid változat. A már hazai viszonylatban is elérhető modellben többek között helyet kapnak a felhőbe is kapcsolható vezetéstámogató rendszerek, illetve a vezérlő és infotainment rendszerek új generációja.

Az elmúlt 35 évben a Volkswagen tovább tökéletesítette a Multivan ötletét és ezt az ikonikus modellt most generációkon átívelve szabja az adott korszak igényeihez. Az áttervezett sínrendszernek köszönhetően az asztal középkonzolként is alkalmazható a vezetőülés és az első utasülés között, de a második vagy a harmadik üléssorban pohártartóval és tárolórekeszekkel ellátott, kihajtható asztalként is funkcionálhat. Újdonságot jelentenek a 25 százalékkal könnyebb, lehajtható és egyenként kivehető hátsó ülések, amelyekkel mostantól még egyszerűbbé válik a különböző ülésrendek kialakítása.

A T7 Multivan abszolút újdonsága a különlegesen nagy, kétrészes üveg panorámatető, melyet Multivanben soha nem láthattunk korábban. További újdonság a széria LED-fényszórók alternatívájaként extrafelszerelésként rendelhető és interaktív világításszabályzással működő IQ.LIGHT – LED Matrix fényszóró.

Az új, konnektoros hibrid Multivan sorozatgyártásának elindulása mérföldkő a hannoveri üzem gyártásának elektrifikációja terén. 2022-től három jármű készül itt párhuzamosan (a T6.1, az új Multivan és a tisztán elektromos ID.BUZZ), amelyek három különböző platformra épülnek és három hajtásrendszer változatban lesznek elérhetőek. 2025-től pedig a konszern más márkáinak további, tisztán elektromos prémium modelljei is a hannoveri üzem gyártósoráról gördülnek le.

Az új Multivant két tengelytávval (4973 mm és 5173 mm), négyféle felszereltségi szinttel (Multivan, Life, Style, Energetic), és 14 színárnyalatban lehet már konfigurálni a márka honlapján, az autó indulóára 12 998 360 forint.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/