/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mazdaként is kapható lesz a Toyota Yaris

2021. december 06. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

A jövő év tavaszától megvásárolható Európában a Mazda első öntöltő hibrid modellje, a Mazda2 Hybrid, amely nem más, mint egy átemblémázott Toyota Yaris.

Az új Mazda2 Hybrid a Mazda és a Toyota hosszútávú együttműködésének legfrissebb képviselője. A modellt a Toyota leányvállalata, a Toyota Motor Europe gyártja majd a Mazda számára és a Mazda saját logója alatt értékesíti.

A Mazda2 Hybrid hajtáslánca megegyezik a Toyota Yaris Hybridjével, tehát egy 1,5 literes, 93 lóerős, háromhengeres benzinmotort ötvöz egy 59 kW-os (80 LE-s) villanymotorral. Az összteljesítmény 116 lóerő, a nulla-százas gyorsulás 9,7 másodperc, a végsebesség 175km/óra. A Mazda2 Hybrid az európai piacon három felszereltségi szinttel jelenik majd meg (Pure, Agile és Select).

Az autó indításkor automatikusan a villanymotorral indul. Normál üzemmódban a rendszer automatikusan szabályozza a teljesítmény-elosztást a benzin és a villanymotor között a legjobb üzemanyag-fogyasztás érdekében. Lassításkor és fékezéskor a kinetikus energiát visszatáplálja, és elektromos energiaként az akkumulátorban tárolja. A rendszer egyátalán nem igényel külső forrásból származó töltést.

A Mazda2 Hybrid nagy jelentőségű a Mazda számára abból a szempontból, hogy a vállalat elérje a ’Fenntartható Zoom-Zoom 2030’ programjában kitűzött hosszútávú technológiai célokat, különösen a ’forrástól a kipufogóig’ mért emisszió-csökkentési törekvést. Ebben a Mazda vállalta, hogy 2030-ra 50%-kal csökkenti flottája átlagos CO2-kibocsátását, és az elektrifikáció felgyorsításával 2050-re teljes karbon-semlegességet ér el.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/