/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még gyorsabb lett a WTCC biztonsági autója

2017. október 26. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Az FIA túraautó-világbajnokságban használt Volvo V60 Polestar még gyorsabbá vált a 2018-as modellévi Volvo V60 Polestar WTCC Safety Car bevezetésével. A szénszálas anyagból készült aerodinamikai elemek 30 százalékkal növelik a leszorítóerőt, ami az autó menetteljesítményét és vezethetőségét egyaránt javítja, így a jármű a lehető leggyorsabban odaérhet a halasztást nem tűrő balesetek és egyéb versenyesemények helyszínére.

tumblr_oyfm3hVPYO1qbgrieo4_1280

A 367 lóerős Volvo V60 Polestar WTCC Safety Car vezeti fel az FIA WTCC mezőnyét a futamok előtt, valamint amikor a versenykörülmények azt megkövetelik. Az autót bukókerettel, valamint mentő- és kommunikációs berendezéssel szerelték fel, igazodva az FIA, a nemzetközi motorsport szövetség, valamint a WTCC promotere, a Eurosport Events által szabott, szigorú műszaki és biztonsági előírásokhoz.

tumblr_oyfm3hVPYO1qbgrieo5_1280

A 2018-as modellévi, szériakivitelű Volvo S60 és V60 Polestar típusok továbbfejlesztett aerodinamikai csomagja szénszálas műanyagból készített új első splitterből, oldalsó küszöbtoldatokból, valamint hátsó légterelő-toldatból áll, amelyek összességében 30 százalékkal növelik a leszorítóerőt. Az új komponenseknek köszönhetően javult a modell tapadása és nagysebességű stabilitása, így az autó könnyedén vezethető hétköznapi forgalomban, ugyanakkor élményautózásra alkalmas útszakaszon vagy vészhelyzeti elkerülő manőver végrehajtása során még pontosabb irányíthatóságot és visszajelzést biztosít.

tumblr_oyfm3hVPYO1qbgrieo1_1280

Az új Volvo V60 Polestar WTCC Safety Car először az október 28-29. hétvégén, a japán WTCC futamon áll ki a mezőny elé.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/