/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tovább izmosodott a Jaguar F-PACE SVR

2020. december 02. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

A Jaguar ráncfelvarrást hajtott végre legerősebb kompakt SUV modelljén, az F-PACE SVR-en. Az 550 lóerős gép még gyorsabb, még dinamikusabban vezethető és még kifinomultabb lett.

Az F-PACE SVR-t a Jaguar kompresszoros, 5 literes V8-as motorja hajtja, ahogy eddig is, a forgatónyomatékát azonban megnövelték. Most 550 lóerőt és kereken 700 Nm-t vonultat fel (+20 Nm), amely még élénkebb menetteljesítményekben jut kifejezésre. Az izom-SUV 4 másodperc alatt viharzik fel 100 km/órára, háromtized másodperccel fürgébben, mint korábban, csúcssebessége pedig 286 km/óra, ami 3 km/órával haladja meg az elődmodell értékét.

Az erőátvitelben immár ugyanaz a nyomatékátalakító található meg, mint a Jaguar XE SV Project 8 szuperszedánban. A megnövelt nyomaték és jobb gyorsulás mellett az 5 literes V8-as károsanyag-kibocsátása és fogyasztása ugyanakkor kedvezőbb lett (275 g/km és 12,2 l/100km). A nyolcfokozatú ZF automataváltót és a vezetési üzemmódokat is finomhangolták. Ezenkívül a kormánymű új elektronikus rásegítést kapott, így pontosabbá vált, az adaptív lengéscsillapító rendszer pedig normál vezetésnél fokozottabb menetkényelmet nyújt.

A fékezés is jobban megy az F-PACE SVR-nek. Brutális, elöl 395, hátul 396 mm átmérőjű kétrészes tárcsák lassítják az autót, s a pedálérzet is átalakult. A fékteljesítményt a javított hűtés és a hatékonyabb aerodinamika is tovább javítja. Az intelligens összkerékhajtás szériafelszerelés. A mérnökök sokat javítottak a szellőzésen és az aerodinamikán, a felhajtóerőt mintegy 35 százalékkal sikerült csökkenteniük, a karosszéria légellenállását pedig 0.37-ről 0.36-ra mérsékelniük.

Az F-PACE SVR belső terét teljesen újratervezték, egy rendkívül igényes anyagokból építkező, kifejezetten szép és ízléses berendezéssel találkozunk. Luxus Windsor bőrkárpitot és Alcantara szövetet alkalmaztak, emellett valódi alumínium és nyers karbon betéteket is bevetettek. Középen egy óriási, 12,3 colos (31 cm-es) HD érintőképernyőt helyeztek el. Opcióként fél-anilin bőrkárpitozás is kérhető, integrált fejtámlás sportülésekkel, vállmagasságban hatszögletű steppeléssel. A váltókar különleges bőrborítást kapott.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/