/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még jobb lett a zöld rendszámos 5-ös BMW

2019. augusztus 07. 14:00   |   Autoblog
címkék:  

A felső-középkategória üzleti limuzinjának plug-in hibrid hajtáslánca mostantól 30 százalékkal nagyobb tisztán elektromos hatótávolságot és 20 százalékkal alacsonyabb károsanyag-kibocsátást garantál, miközben az extrafelszereltségek palettájára az xDrive intelligens összkerékhajtás is felkerült.

P90359979_highRes_the-new-bmw-530e-sed

A bajor prémiumgyártó tovább fokozza felső-középkategóriájú üzleti limuzinja hatékonyságát, kifinomultságát és sokrétűségét. A BMW 530e limuzin plug-in hibrid hajtásláncába épített legkorszerűbb akkumulátorcella-technológiának köszönhetően az újdonság tisztán elektromos meghajtással megtehető hatótávolsága 61-66 kilométerre nő.

Sőt mi több, a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legfejlettebb nemzedékével felvértezett modell átlagos üzemanyag-fogyasztása több mint 20 százalékkal, 100 kilométerre vetítve 1,8 literre, kombinált károsanyag-kibocsátása pedig kilométerenkénti 41 grammra csökken. A BMW 530e limuzin kombinált energiafogyasztása mostantól 13,6 – 14,5 kWh 100 kilométerenként. Az újdonság piaci premierjével párhuzamosan ráadásul a modellpalettán a BMW 530e xDrive limuzin is megjelenik.

A BMW 530e limuzin és a BMW 530e xDrive limuzin vadonatúj, nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátora változatlan külső méretekkel kínál 9,2 kilowattóráról 12,0 kilowattórára növelt bruttó energiateljesítményt. A jelentős mértékben fejlődött kapacitással az ügyfelek már a hétköznapi ingázások oroszlánrészét károsanyag-kibocsátás nélkül tehetik meg. A csomagtér alapesetben 410 liter térfogatú.

Mindkét modell alapfelszereltségének része a háztartási aljzathoz csatlakoztatható töltőkábel, amellyel a lítium-ion akkumulátor kevesebb, mint hat óra alatt feltölthető. A BMW i Wallbox falitöltővel ez az idő 3 óra 35 percre csökken. Az akkumulátor töltőnyílása a bal első kerékjárati ívben, az Air Breathers légkivezető nyílás fölötti ajtó mögött található.

Mindkét modell plug-in hibrid hajtásláncában egy BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres, 184 lóerős benzinmotor és egy 113 lóerős elektromos motor működik együtt, 252 lóerő maximális rendszerteljesítményt és 420 Nm csúcs forgatónyomatékot hívva életre. Az elektromotort a mérnökök a nyolcfokozatú Steptronic automataváltóba építették be, a BMW 530e limuzin így 6,1 másodperc, a BMW 530e xDrive limuzin pedig 6,2 szekundum alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Mindkét modell végsebessége 235 km/óra.

P90361864_highRes_the-new-bmw-530e-sed

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológia intelligens energiamenedzsmentje optimális belső hatékonyságot garantál. A tisztán elektromos hatótávolság növelése, az üzemanyag-fogyasztás, az energiafogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentése, valamint a vezetés élményének fokozása érdekében a technológia a navigációs rendszer adatait is képes számításba venni a legideálisabb vezetési üzemmód meghatározásakor.

Az alapértelmezett beállításként aktiválódó AUTO eDRIVE vezetési üzemmód egészen 110 km/órás sebességig képes fenntartani a zéró emissziójú, tisztán elektromos meghajtást, amely MAX eDRIVE vezetési üzemmódba váltáskor egészen 140 km/órás sebességig emelkedik. Az alapfelszereltség része az akusztikus gyalogosfigyelmeztető rendszer is.

A zéró emisszióval megtehető távolság a BMW 530e limuzin esetében 61 – 66 kilométerre, míg a BMW 530e xDrive limuzin esetében 55 – 58 kilométerre nőtt. A BMW 530e limuzinban és a BMW 530e xDrive limuzinban kiegészítő légkondicionáló berendezés is aktiválható, amelynek köszönhetően az utastér már indulás előtt a kívánt hőmérsékletűre hűthető vagy fűthető – akár a BMW Connected okostelefon-alkalmazás távolról vezérelhető funkciójával is.

A plug-in hibrid hajtásláncú BMW 5-ös limuzinokhoz ráadásul a belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodellek összes opcionális extrafelszereltségi tétele megrendelhető. A portfólión nem csupán az adaptív futómű és a 17”, 18”, 19” és 20” méretekben megrendelhető könnyűfém keréktárcsák, de a BMW Individual részleg rendkívül elegáns, kivételes minőségű extrafelszereltségi opciói, valamint a Driving Assistant Plus és a Parking Assistant Plus csomagok intelligens vezetést támogató rendszerei is megtalálhatók.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/