/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még karakteresebb lett a Citroën C3 Aircross

2021. február 15. 19:40   |   Autoblog
címkék:  

A Citroën C3 Aircross 2017 végén mutatkozott be, azóta közel 330 ezer példány kelt el belőle, most pedig megújulva folytatja menetelését ebben az igen kompetitív szegmensben. A mostani frissítés elsődleges célja a még karakteresebb, modernebb stílus, illetve a még nagyobb utazási kényelem, biztonság és sokoldalúság volt.

Szemben az ötajtósok egyre alacsonyabb, egyre laposabb sziluettjeivel, a C3 Aircross határozott SUV-karakter: 4,1 méter hosszú, 176 cm széles és 164 cm magas. Míg első megjelenésekor a C3 Aircross elsősorban friss és barátságos dizájnjával és személyre szabhatóságával hódított, addig az új C3 Aircross már érettebb, bölcsebb arcát mutatja. Nem ad alább az eredetiségből és a friss szellemiségből, de a játékosságot érettebb, karakteresebb megoldások váltják fel.

Az új C3 Aircross határozott dizájnja elsősorban a teljes egészében újratervezett orr-részen nyilvánul meg: jóval karakteresebb, tekintélyesebb lett. Az új arculat az első pillanatban feltűnik, elsősorban az új fényszóróknak köszönhetően. A krómozott márkaembléma nagyobb lett, elnyúlik a LED-es fényszórók felé, alapvetően az új C3 és az új C4 stílusában, de erőteljesebben. A LED-es fényszórók több fényt adnak. A hűtőrács is megújult, a geometrikus mintázatot eddig még nem láthattuk máshol. A színes betétekkel díszített ezüstszürke lökhárító is új.

A nagy kerekeken ülő karosszéria, a magas, vízszintes motortérfedél, a körkörösen elhelyezett védőelemek – ezekkel az új C3 Aircross olyan határozott stílust kapott, amely kiemeli a B-SUV szegmens többi modellje közül.

Az autó külsejét tekintve immár 70 különböző kreáció közül választhatunk. Hét karosszériaszín áll rendelkezésre, köztük három új, a Khaki szürke, a Voltaic kék és a Hófehér. Négy színcsomag is választható, köztük két különleges árnyalattal, az eloxált naranccsal és az eloxált sötétkékkel. A színcsomagok színre fényezett betétekből állnak az első lökhárító oldalsó szélein, a külső visszapillantó tükrök házain és a C-oszlopon.

Utóbbi más újdonságot is tartogat: a jellegzetes redőzött díszítés mellett most új, négyzetes grafika jelenik meg, a fényes fekete és az eloxált sötétkék csomagoknál krómozott, tükrös hatású, redőzött, a hófehér és az eloxált narancs csomagnál pedig négyzetes fehér. Emellett két különböző színű tető is választható, fehér vagy fekete. A C3 Aircross új 16 és 17 collos felnikkel jelentkezik: a dinamikus vonalú keréktárcsák gyémántfényű és teljesen fekete kivitelben is elérhetők, így szabad a választás a kifinomultabb és a férfiasabb megjelenés között.

A prémium színvonalú személyre szabhatósági lehetőségek az autó belső terében is megjelennek. Négy különböző beltéri hangulat érhető el, négy teljesen különböző karakterrel, így mindenki megtalálhatja a hozzá illőt. A szériaváltozat letisztult és diszkrét, a szürke kárpitozáshoz texturált szürke műszerfalborítás társul. Az Urban Blue csomag modern és derűs, sportos hangulatú, kék szövetekkel és bőrhatású textillel, az ülések háttámláján végighúzódó díszcsíkkal, melyben megjelenik a márka emblémája, valamint bőrhatású kék szövetborítással a műszerfalon.

A Metropolitan Graphite csomag trendi és látványos, bőrhatású, grafitszürke szövetet kombinál kevert szálú  szürke szövettel, az ülések háttámláján végighúzódó díszcsík itt világos, textúrált fahatású, míg a műszerfal szövetborítása kevert szálú szürke. A Hype Grey csomag kifinomult és elegáns. Meghatározója a zöldesszürke bőrkárpit és a bőrhatású fekete szövet, a zöldesszürke bőr díszcsík a műszerfalon, valamint a márka emblémáját is kiemelő díszítés az ülések háttámláján. A Metropolitan Graphite és a Hype Grey csomagok eleganciáját tovább emeli a Citroën vadonatúj díszvarrása, amely stilizált márkaemblémákat sorakoztat.

Az új C3 Aircrossban a vezető igazán otthon érezheti magát a kormánynál. A Citroën Advanced Comfort program minden eszközt biztosít ahhoz, hogy a vezetés kellemes élmény legyen. Azon kívül, hogy a futómű beállításai a szegmensben kiemelkedő vezetési komfortot adnak, a C3 Aircross további kényelmi szolgáltatásokat is kínál, mégpedig a C4 Cactusban és C5 Aircrossban már megismert Advanced Comfort ülésekkel.

A kompakt külső méretek eredményeként az autó könnyen manőverezhető, agilis, ugyanakkor tágas belső teret kínál. A belső tér kényelmét elsősorban a kategóriában kivételesen nagy hátsó lábtér és az utastér magassága adja. A hátsó üléssor 2 részben, 150 mm-rel előre-hátra csúsztatható, az első utasülés pedig teljesen vízszintesre dönthető, asztalkává alakítható, ezáltal akár 240 cm hosszú tárgyak is szállíthatók benne. A hátsó üléssor előre mozgatásával a csomagtér 410 literről 520 literre bővíthető, de ha a hátsó üléseket előredöntjük, 1289 literes raktér nyerhető. Megújult a középkonzol is. Hátsó részén óriási tároló kapott helyet, amelyhez nemcsak az első, de a hátsó ülésen utazók is kényelmesen hozzáférnek.

Az új C3 Aircross minden olyan technológiai megoldást felvonultat, amelyek könnyeddé és biztonságossá teszik a vezetést. Az új, nagyobb, 9 hüvelykes érintőképernyő ergonomikusabb, könnyebben olvasható és praktikusabban használható. Jobb minőségű központi kijelzőn jelenik meg többek között a Citroën Connect Nav beépített navigációs rendszer, és erre a Mirror Screen kompatibilis képernyőre tükrözhető a telefon kijelzője. A modellben elérhető a vezeték nélküli telefontöltő és a Citroën Connect Assist szolgáltatás is.

Az új C3 Aircrossban 12 vezetéstámogató rendszer áll rendelkezésre. Említésre méltó ezek között a színes head-up display, a sebességkorlátozás-felismerő rendszer sebességajánlással, a vészfékező rendszer és az intelligens távolsági fényszóró-vezérlés. A kényelmet fokozzák a kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás, a parkolóasszisztens és a tolatókamera. Könnyű terepen jól jön a Grip Control tapadásvezérlő rendszer és a lejtmenet-vezérlő.

A frissített C3 Aircross PureTech benzines és BlueHDi dízelmotorokkal készül. A PureTech 110 lóerős motorhoz 6-fokozatú manuális, a PureTech 130 lóerős motorhoz pedig 6-fokozatú automata váltó társul, míg a BlueHDi 110 lóerős motor 6-gangos manuális, a BlueHDi 120 lóerős aggregát pedig 6-sebességes automata váltóval kerül forgalomba.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/