/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még kezesebb lesz a Lexus gran turismója

2022. október 27. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

A kaizen, azaz a szüntelen fejlesztés elve nem csak a fejlesztési és gyártási folyamatra, hanem magára a termékre is vonatkozik a Lexusnál. Az LC Coupé és LC Cabriolet modellcsalád ennek szellemében 2023-ra még tökéletesebbé válik.

A Lexus új generációs túrakupéja, a felső kategóriás GA-L padlólemezt elsőként alkalmazó Lexus LC a kaizen szellemében már a bemutatását követő első évben, a 2019-es modellévre nüansznyi módosításokon esett át: a mérnökök újraprogramozták a tízfokozatú automata sebességváltót, kiterjesztették az adaptív felfüggesztés működési tartományát, áthangolták és részben fizikailag is módosították a kormányművet, valamint bevezették a legújabb generációs digitális és online funkciókat és szolgáltatásokat.

Ezután nem telt el úgy év, hogy valamilyen területen ne tették volna még finomabbá, ügyesebbé, hatékonyabbá a Lexus LC működését. A 2020-as modellévre a vezetőtámogató és -tájékoztató rendszerek működését optimalizálták az ügyfelektől kapott visszajelzések alapján; egy évre rá átfogó frissítésen esett át a felfüggesztés, a sebességváltók, valamint a multimédia-rendszer. A 2022-es modellévben ugyanezt a vonalat követve tovább javították a futómű beállításait, kezesebbé, közvetlenebbé téve az autó irányíthatóságát.

Noha ezt követően már nagyon közel állt a tökéleteshez a Lexus LC felfüggesztése, a 2023-as modellévre még mindig találtak rajta csiszolnivalót a Lexus mérnökei. Az idei évre alapvetően újraalkotott futóművet további finomhangolással készítik fel 2023-ra. A legapróbb részletekbe menő módosítások stabilabb úttartást, lineáris irányváltást, és a legnagyobb mértékű oldalgyorsulás esetén is hatékony kormányozhatóságot hoznak. Ezek a változások még szorosabbra fűzik a vezető és autója közötti egységet.

Ami nem változik, az a két hajtáslánc opció. A tízfokozatú automata sebességváltóval társított, 464 lóerős, 5,0 literes V8-as benzinmotor a kupé és a kabrió verzióhoz egyaránt elérhető, míg a 3,5 literes V6-os benzinmotorra épülő, négyfokozatú erőátviteli rendszerrel szerelt, 359 lóerős hibrid variáns kizárólag kupé karosszériával rendelhető.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/