/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még komolyabb lett a Ford Focus RS

2017. május 31. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

A Ford bemutatta a Focus RS modellhez összeállított új Opciós Csomagot, amelynek mechanikus, részlegesen önzáró differenciálműve még jobb tapadást és még lenyűgözőbb vezetési élményt kínál. A csomagban egyedi stíluselemek is találhatók, többek közt a modell jellegzetes Nitrous Blue fényezéséhez kínált látványos külső kiegészítők és a kéttónusú üléskárpitozás.

A Ford Performance mérnökei által kifejlesztett, és a világ számos helyszínén tesztelt Focus RS Opciós Csomag az első tengelyhez beépített Quaife LSD révén még magasabb szintre emeli az izomautó kategóriaelső tapadását és uralhatóságát.

A mechanikus LSD mérsékli a kisebb tapadású kerékhez eljutó forgatónyomatékot, és inkább a jobban tapadó abroncshoz irányítja a vonóerőt, így ellensúlyozva a kerekek kipörgését, ami ronthatná a gyorsulást és a stabilitást. Az első kerekre jutó forgatónyomaték vezérlésével a Quaife LSD lehetővé teszi, hogy a vezető nagy terhelésnél még hatásosabban kiaknázza a 350 lóerős, 2,3 literes EcoBoost motor erejét.

A berendezés tökéletes összhangban működik az összkerékhajtással, ami mindig a vezetési körülményeknek megfelelően változtatja az első/hátsó nyomatékelosztást; ennek meghatározásához másodpercenként százszor kap információkat a jármű szenzoraiból. A rendszer a vonóerő 70 százalékát is a hátsó tengelyre irányíthatja. Az LSD emellett együttműködik a dinamikus nyomatékvektor szabályozással is, ami elektronikus vezérlésű tengelykapcsolókat működtet a hátsó tengelyen, így a forgatónyomaték 100 százaléka is hajthatja az egyik kereket.

A Quaife LSD mechanikus tapadásjavításával még magabiztosabban tartható a sebesség a versenypályák ívein és még lendületesebben lehet a kanyarokból kigyorsítani. Az új beállítás erős fékezés közben is jobb mechanikus stabilitást és irányíthatóságot biztosít, Drift üzemmódban pedig könnyebb az erőcsúsztatás. A nulla-százas sprintidő nem változott, a rajtprogram segítségével 4,7 másodperc.

A Focus RS Opciós Csomag egyedi részletmegoldásokat is kínál a jellegzetes Nitrous Blue külső fényezéshez, többek közt matt fekete tetőt és külső tükörházakat. A hátsó tetőlégterelő is matt fekete fényezést kap, a spoiler oldalsó felületeit pedig kék RS emblémák díszítik. Alapáron jár még a csomaghoz a tompa fényű, 19 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsa szett RS középelemmel, a Brembo négydugattyús monoblokk féknyereg, különleges RS-kék fényezéssel és Brembo emblémával, továbbá a Recaro kagylóülések exkluzív Nitrous Blue bőrbetétekkel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/