/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még korszerűbb lett a Lexus LS

2022. november 28. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

A közúti közlekedés csúcsát kétségkívül a felsőkategóriás luxusszedánok képviselik, a kategória egyik legkifinomultabb szereplője pedig kétségkívül eddig is a Lexus LS volt. A legfejlettebb technológiákat és műszaki megoldásokat a kézműves kidolgozással és környezettudatossággal kombináló modelljeiről ismert Lexus azonban tovább emelte a tétet.

A csúcslimuzin teljesen új multimédiás platformot kapott, amely gyorsabb, intuitívabb kezelést és új távvezérlési szolgáltatásokat kínál. Az utasok zökkenőmentesen kommunikálhatnak a rendszerrel az autóba épített érintőképernyőn, hangvezérlésen vagy akár okostelefonon keresztül. Ehhez az immár vezeték nélküli Apple CarPlay integrációt vagy a vezetékes Android Auto rendszert is segítségül lehet hívni.

Az ezentúl alapfelszereltségként elérhető új Lexus Link Pro kifinomultabb, emberközpontú multimédiás élményt nyújt a 12,3” érintőképernyőnek és a „Szia Lexus!” hangvezérlésnek köszönhetően. Utóbbi képes intelligensen reagálni a hangutasításokra, így akár az interneten is lehet keresni a segítségével, de hívásokat is lehet kezdeményezni, valamint az audio- és klímaberendezés is vezérelhető vele.

A 2023-as LS esetében a fokozott funkcionalitás és a jobb kapcsolódási lehetőségek nem korlátozódnak az utastérre: a kényelmes távvezérlési szolgáltatások az autótól távol is biztosítják a kiváló felhasználói élményt. Az over-the-air, azaz vezeték nélküli szoftverfrissítések lehető teszik a legújabb funkciókhoz való folyamatos hozzáférést, míg a Lexus Link segítségével távolról is aktiválni lehet a szélvédő leolvasztása funkciót, illetve nyitni vagy zárni lehet az autót, vagy be lehet kapcsolni a vészvillogókat egy okostelefonos alkalmazáson keresztül. Ezenkívül az LS 500h tulajdonosai távolról is beállíthatják az utastér hőmérsékletét és aktiválhatják a kormánykerék fűtését.

A stresszmentes vezetés és a késések minimálisra szorítása egy hatékony navigációs megoldásnak köszönhető, amely egyesíti az új Premium Connectivity szolgáltatás felhőalapú, naprakész forgalmi és parkolási adatait, valamint a beépített, „mindig csatlakoztatott” navigációs rendszert.  A vezető még nagyobb magabiztossággal és kényelemmel manőverezhet a digitális panoráma monitor új, padlólemez alatti, úgynevezett átlátszó padló nézetével, amely megjeleníti az autó alatti körülményeket, valamint a gumiabroncsok helyzetét.

A Lexus Safety System + kényelmi és biztonsági megoldásainak már most is széles skáláját kiegészítve a tolatókamera a jármű középvonalának kivetítésével segíti a tér jobb felmérését hátramenet közben. Ezeket a funkciókat a frissített középkonzolon található új kapcsolók szolgálják ki. A középkonzol formája pedig még ergonomikusabb lett.

Az ügyfelek saját szemükkel is láthatják majd a még kifinomultabb, jobb kapcsolódási lehetőségeket kínáló Lexus LS-t, amikor 2022 decemberében megkezdődnek a kiszállításai.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/