/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Lamborghini Aventador SVJ a Ring új királya – videó

2018. július 26. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A később, a nyár folyamán bemutatkozó Lamborghini Aventador SVJ, azaz a Superveloce Jota megdöntötte a sorozatgyártású autók körrekordját a Zöld Pokolban. 6 perc 44 másodperces időt ment a legendás Nürburgring Nordschleife szakaszon, maga mögé utasítva ezzel az eddigi rekorder Porsche 911 GT2 RS modellt.

A terepmintás fóliába csomagolt Aventador SVJ a Lamborghini hivatalos pilótájával, Marco Mapellivel a volán mögött pontosan 6:44,97 perces időt futott a 20,6 kilométer hosszú Nordschleifén, bő 2 másodpercet adva az eddigi uralkodó Porsche 911 GT2 RS-nek és 7 másodperccel megelőzve a Huracán Performantét.

A 770 lóerős Aventador SVJ az Aventador S lekönnyített, aktív aerodinamikai rendszerrel felszerelt, egyedi kialakítású változata, amelynek mindegy egyes lóereje csupán 1,98 kilogramm súlyt mozgat. A mérnökök nemcsak a karosszériáját dolgozták át, hanem az összkerékhajtási rendszerét, a kormányzását és a hátsókerék-kormányzását is. Az SVJ emellett, a rekordkísérletnél opcionális Pirelli P Zero Trofeo R abroncsokon futott.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/