/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még többet mennek el egy töltéssel az Audi plug-in hibridjei

2021. február 25. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

Megújultak az Audi Q5, A6 és A7 Sportback modellek hálózatról tölthető hibrid változatai: a TFSI e modellek most még nagyobb akkumulátor kapacitással rendelkeznek. A lítium-ion akkumulátorok mostantól bruttó 17,9 kWh (nettó 14,4 kWh) energia tárolására képesek és ezzel együtt megnövekedett a tisztán elektromos üzemmódban elérhető hatótávolság is, amely a WLTP ciklus szerint elérheti a 73 kilométert.

Az Audi Q5 TFSI e, az A6, az A6 Avant és az A7 Sportback hálózatról tölthető hibrid modellek mostantól egy 17,9 kWh tárolási kapacitással rendelkező lítium-ion akkumulátorral szerelve érkeznek a korábbi, 14,1 kWh bruttó kapacitású akkumulátor helyett. Ennek eredményeképpen elektromos üzemmódban rendelkezésre álló hatótávolságuk a WLTP ciklus szerint akár 73 kilométer is lehet (A6 50 TFSI e modell esetében), modelltől függően. A maximális töltési teljesítmény 7,4 kW. Ez lehetővé teszi az Audi PHEV modelljei számára, hogy közel két és fél óra alatt elérjék a teljes töltöttségi szintet. Az akkumulátor méretei nem változtak.

A csomagtér befogadóképessége, kihasználhatósága és sokoldalúsága nem változott: a csomagtér kapacitása 405 liter (A6 Avant) és 465 liter (Audi Q5) között alakul. A hátsó üléspad lehajtásával a csomagok számára maximálisan rendelkezésre álló hely 1 535 liter (A6 Avant) és 1 405 liter (Audi Q5) közötti érték lehet. A csomagtér padlója továbbra is sík.

Az A6 Avant 50 TFSI e quattro – amely teljessé teszi az ingolstadti márka plug-in hibrid kínálatát – kifejezetten vonzó lehet az ingázók és a flotta ügyfelek számára. A hajtáslánc összteljesítménye 220 kW (299 LE), maximális nyomatéka pedig 450 Nm. A meghajtásról egy 2.0 TFSI erőforrás és egy 105 kW teljesítményű villanymotor gondoskodik.

Az A6 Avant 50 TFSI e alapára 61 790 euró. Németországban a modell jogosult a környezetvédelmi bónuszra és igénybe vehető utána az 50 százalékos cégautó adó csökkentés is. Ugyanez vonatkozik a többi Q5 és A6 illetve A7 Sportback modellekre is.

Az öt, részben elektromos hajtással üzemelő jármű kínálata még egy újdonsággal bővült. A már jól ismert „EV”, „Auto” és „Hold” üzemmódok mellett egy negyedik, „Charge” funkció is helyet kapott. Ez lehetővé teszi az akkumulátor számára, hogy vezetés közben a belsőégésű motornak köszönhetően töltődjön, például egy környezetvédelmi szempontból kiemelt területre történő behajtás előtt. A Q5, az A6 és az A7 Sportback modellek a korábbiakhoz hasonlóan két teljesítményszinttel érhetőek el: 55 TFSI e modellként a rendszer összteljesítménye 367 LE, az 50 TFSI e esetében ez 299 LE. Mindkét változatnál egy 2.0 TFSI erőforrás és egy villanymotor gondoskodik a meghajtásról, utóbbi pedig egy hétfokozatú S tronic sebességváltóba integrálva működik.

A Q5, A6 és A7 modellek plug-in változatainak továbbfejlesztett akkumulátorával és az új A6 Avant 50 TFSI e quattro modellel az Audi tovább folytatja elektrifikációs stratégiáját. A kompakt modellek, mint az A3 Sportback, a Q3, a Q3 Sportback illetve a nagyméretű és luxuskategóriát képviselő modellek, mint a Q7, a Q8 és az A8 szintén elérhetőek hálózatról tölthető hibrid verzióban.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/