/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még ütősebbé tehető a BMW M2

2016. február 10. 14:25   |   Autoblog
címkék:  

Vadonatúj M Perfomance alkatrészek váltak elérhetővé a BMW M2 Coupéhoz. A szénszálas optikai kiegészítők mellett csappantyús sportkipufogó-rendszer, versenypályára hangolható sportfutómű, extrém teherbírású fékrendszer és motorsport ihlette sportkormányok is rendelhetők a géphez.

A legmodernebb M TwinPower Turbo technológiával dolgozó soros hathengeres benzinmotorjával, 370 lóerő maximális teljesítményével, ideiglenes túltöltéssel akár 500 Nm-re növelhető csúcs forgatónyomatékával és 4,3 másodperces nulla-százas gyorsulásával a BMW M2 Coupé új mércét állít fel a nagyteljesítményű kompakt sportautók szegmensében. Mindez pedig a márciustól elérhető  BMW M Performance alkatrészekkel tovább fokozható. A motorsport ihlette kiegészítők az aerodinamika és az utastér versenysport-hangulata mellett a kocsi agilitását és vezethetőségét is fokozzák.

A BMW M2 Coupé modellhez elérhető BMW M Performance alkatrészek optikai termékpalettáján számos, szénszál-erősítésű műanyagból készült aerodinamikai kiegészítő megtalálható. Az első lökhárító és az oldalsó küszöbök aljára tervezett toldatokat, a légterelő szárnyat, a hátsó diffúzort és a különleges visszapillantó-házakat egytől egyig úgy alakították ki a mérnökök, hogy azok még tovább javítsák a kompakt sportautó légellenállási együtthatóját, miközben a modell dinamikus kiállását is fokozzák. Ezen kívül magas fényű feketére fényezett hűtőrács és oldalsó kopoltyúk  is megtalálhatók a kínálatban, amelyek a BMW M logó mellett a BMW M trikolor színeit viselik.

Intelligens szelepvezérlésű sportkipufogó-rendszer is érkezik a palettára: a rendszer kétféle beállítási módban (Sport és Track) szólaltatja meg a motortérben dolgozó soros hathengeres erőforrást. A Sport és a Track mód között Bluetooth-kapcsolatú távvezérléssel válthatnak a pilóták. A BMW M Performance logóval gravírozott hátsó kipufogódob alapesetben 80 mm átmérőjű végeket visel, amelyeket további alternatívaként 93 mm átmérőjű, BMW M logóval ellátott szénszálas végekre cserélhetnek a bajor gyártó ügyfelei.

2016 márciusától a BMW M2 Coupé állítható sportfutóművel is felszerelhető, amely még tovább optimalizálja az úttartást és a modell vezethetőségét. Eme BMW M Performance alkatrész alapesetben 5 mm-rel csökkenti a jármű hasmagasságát a széria kivitelhez képest, az állítható spirálrugók azonban további 20 mm-es intervallumban kínálnak ültetési lehetőséget. Sőt mi több, az állítható lengéscsillapítók kirugózási karakterisztikája 16, berugózási erőssége pedig 12 fokozatban konfigurálható, s mint ilyen, a futómű teljes mértékben személyre szabható. Bármelyik beállítási opcióról legyen is szó, a futómű minden esetben feszesebb hangolást kínál a széria kivitelhez viszonyítva.

Extrém versenypályás használat esetén sport fékbetétek fokozzák a BMW M2 Coupé lassulási képességét. Ezeket hosszú távon terhelhető összetevőkből alkották meg, amelyek a motorsportban is számtalanszor bizonyítottak már.

A vadonatúj BMW M Performance alkatrészekkel a BMW M2 Coupé utastere is minden korábbinál sportosabbra szabható. A LED-optikás BMW M Performance küszöblécek például már közvetlenül az ajtók kinyitása után stílusos fogadtatásban részesítik a bajor gyártó ügyfeleit. Akárcsak a BMW M Performance szőnyegek, amelyek nem csupán sportosak, de a textilszálakból varrt felületnek és a gumírozott, csúszásmentes kialakításnak köszönhetően minden vezetési szituációban optimális tapadást nyújtanak. A rozsdamentes acélból készült pedálsor felülete ugyancsak gumírozott betéteket kapott, hogy a vezető lábfeje még véletlenül se csússzon le a pedálokról.

A BMW azon kevés autógyártók egyike, akik extrafelszereltségként Alcantara borítású sportkormányt is kínálnak ügyfeleiknek, a BMW M2 Coupé modellhez mindjárt kétféle is elérhető. A BMW M Performance Pro sportkormány karimáját az alapkivitelnél keményebb habból öntötték ki, amely így jobb tapadást és precízebb érzést garantál. A volán emellett M trikolor színű varrást, „M Performance” felirattal ellátott szénszálas betéteket, a karima felső részének közepén pedig világoskék „12-órás” jelzést visel.

A BMW ezen felül digitális versenysport-kijelzővel ellátott sportkormányt is kínál az autóhoz: a sportkormány felső karimájának közepén egy integrált kijelző mutatja többek között az egyes köridőket és az aktuális részidőket, valamint a hosszanti és az oldalirányú gyorsulás mértékét. A versenysport-kijelző ráadásul az optimális sebességváltásokra is figyelmezteti a vezetőt: a tökéletes váltás idejét két, egymás felé futó kétszínű LED-csík mutatja.

A BMW M2 Coupé modellhez elérhető BMW M Performance alkatrészek sorát az utastéri szénszálas kiegészítők zárják: a teljes középkonzol mellett a duplakuplungos automataváltó előválasztó karja és a kézifékkar is kérhető szénszálas kivitelben, a rendhagyó hangulatot pedig Alcantara- és szénszál-borítású BMW M Performance utastéri betétek fokozzák.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/