/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megépült az utolsó Porsche 993 Turbo

2018. szeptember 04. 14:00   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche klasszikus autókért felelős részlege húsz évvel a típus megszűnése után épített még egy 993 generációs 911 Turbo modellt, amelyet október végén elárvereznek. A rendkívül kívánatos gyűjtői darab egy eredeti, megmaradt karosszéria felhasználásával készült, aranysárga metál színe pedig a 2018-as 911 Turbo S Exclusive Series modellre utal.

A „Project Gold” a Porsche Classic részlegének hozzájárulása a „70 years of Porsche sports cars” ünnepség-sorozathoz. A jeles évfordulóra a Porsche Classic azzal az ötlettel állt elő, hogy egy megmaradt, eredeti 993 felépítményből vadonatúj kocsit készít. A munkában mintegy 6500 eredeti alkatrész volt a segítségére. A Classic divízió egyébként összesen 52 ezer alkatrészt tart raktáron a korábbi típusokhoz, amelyekkel a klasszikus modellek javítására és restaurálására van lehetőség.

Az egyedi jármű összeállítása megközelítőleg másfél évet vett igénybe. A karosszériát először rozsda elleni védelemmel látták el, majd mai eljárásokkal lefestették. Az összeszerelést a stuttgarti Porsche restauráló műhelyben végezték. A hajtásról egy vadonatúj, 3,6 literes ikerturbós hathengeres motor gondoskodik, 450 lóerős teljesítménnyel, ami a sorozatgyártású Turbót is jellemezte. A kézi kapcsolású váltómű és a négykerék-hajtás szintúgy a Porsche Classic polcairól került be az autóba. A kézzel nyomott sorozatszám az 1998-ban a gyártósorról utolsóként legördülő 993 Turbóét követi.

A 993-as széria darabjai továbbra is keresettek a gyűjtők körében; a Turbo modellek pedig különösen kapósak, áruk határozottan szökik egyre feljebb. A 993-as Turbo az első 911 volt ikerturbós motorral. Frontrésze az ellipszoid fényszórók miatt alacsonyabb volt a korábbi modellekénél, de az öt csavart küllős alumínium felnijei miatt is ikonikusnak számított. A csúcsot a 450 lóerős motorral szerelt Turbo S változat képviselte, amiből csak 345 darabot gyártottak.

Az új 993 Turbo szeptember 27-én, a Laguna Seca versenypályán tartott Porsche Rennsport Reunion rendezvényen debütál, majd az atlantai Porsche Experience Centerben rendezett RM Sotheby’s árverésen (okt. 27.) kalapács alá kerül. A befolyó összeggel a Ferry Porsche Foundation non-profit szervezetet támogatják, amelyet idén alapítottak.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/