Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megér-e közel kétmilliárd forintot egy spéci Lexus LFA?

2016. március 15. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Amikor kijött, akkor is ritka és drága autó volt a japánok V10-es szívómotorral szerelt csúcsragadozója, ám a csupán 50 példányszámban elkészült LFA Nürburgring Edition még erre is rátett egy lapáttal. Most egy alig használt, aláírt példányért kérnek durva összeget.

Közel négy éve fejezték be az 500 darabszámos Lexus LFA gyártását. A modell alapára 375 ezer dollár, azaz több mint százmillió forint volt újkorában, ám szűkös sorozatból készült egy még speciálisabb, mindössze 50 példányt felölelő miniszéria Nürburgring Edition névvel.

A 445 ezer dollárról induló autó különlegességei közé tartozott, hogy további 10 lóerőt kapott az alapváltozat 560 paripáján felül, de olyan különlegességek is nemesítik, mint  a fix hátsó szárny, a nagyobb első légterelő, az új kerekek és az őket dédelgető, újrahangolt futómű. No persze a megerősített, (0,05 másodperccel gyorsabban kapcsolgató) hatfokozatú szekvenciális váltó is hozzájárult ahhoz, hogy 7 perc 22,85 másodperc alatt körbe érjen a japán csoda.

És most íme egy szinte érintetlen, mindössze 680 kilométert futott sárga darab, amelyet 6,43 millió euróért, vagyis 1 milliárd 993 millió forintért szeretnének eladni. Ez még akkor is hihetetlenül magas összeg, ha a kocsi gépháztetejét a Toyota vezérigazgatója, Akio Toyoda írta alá.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.