/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megérkezett a frissített Volkswagen Passat

2019. szeptember 05. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

Megérkezett hazánkba a mélyrehatóan frissített Volkswagen Passat, amely minden idők leginnovatívabb középkategóriás Volkswagenje. A bestseller továbbra is Limousine és Variant változatban, erőteljes motorokkal, Business, illetve Elegance felszereltséggel érkezik a piacra. Emellett újra választható a plug-in hibrid GTE modell és az Alltrack változat.

A program egyik különlegessége a Passat GTE új változata, amely a Volkswagen hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtású modelljei új generációjának első tagjaként jelentősen megnövelt tisztán elektromos hatótávot kínál. Döntő fontosságú ismérve az akkumulátor nagyobb energiatároló képessége, ami az új Passat esetében 31 mintegy százalékkal magasabb. A már 13 kWh energia kapacitással az új WLTP-ciklus szerint a Variant esetében akár 55, míg a Limousine számára akár 56 kilométerre növekszik a tisztán elektromos hatótáv.

A hosszú utak során és 140 km/óra feletti sebességeknél az erőteljes elektromos motor hatékony támogatást nyújt a Passat GTE gazdaságos benzinüzemű belsőégésű erőforrása (TSI) számára. Az elektromos teljesítmény ekkor egyfajta kiegészítőként szolgál, különösen a sportos GTE üzemmódban produkálva további vonóerőt. Nulla károsanyag-kibocsátás a városban és tisztaüzemű gazdaságosság a hosszú túrák során: a 218 LE összteljesítményű Passat GTE kategóriája első modelljei között teljesíti az új gépkocsikra csupán 2021-től hatályba lépő Euro 6d kipufogógáz-szabvány előírásait.

A turbófeltöltésű dízelek körében a Passatban mutatkozik be a 150 LE teljesítményű, új fejlesztésű 2.0 TDI. Ez az innovatív négyhengeres erőforrás jóval kevesebb széndioxidot bocsát ki, mint az új Passat elődjének vele összevethető motorja, s a dízel aggregátok új generációjának előfutáraként érkezik. A károsanyag-kibocsátás mérséklése érdekében a 2.0 TDI kétkatalizátoros SCR-rendszerrel és kettős AdBlue-adagolással kerül az új Passatba, amelynek palettáján további két dízelmotor is sorakozik, 190 LE és 240 LE teljesítménnyel. A benzinüzemű erőforrások választékában három TSI konstrukció szerepel, 150 LE, 190 LE és 272 LE teljesítménnyel. Mindegyik TSI- és TDI-aggregát megfelel az Euro 6d-TEMP kipufogógáz-szabvány előírásainak, emellett minden új Passat egyaránt részecskeszűrővel készül.

A Volkswagen vezetői asszisztens rendszereinek IQ.DRIVE gyűjtőmárkája alatt fogja össze az automatizált vezetés felé tartó út technikáit. Ezek közé tartozik az új Travel Assist is, amellyel az új Passat az első Volkswagen modellként már csaknem teljes sebességtartományán (0-210 km/h, manuális sebességváltóval 30-210 km/h) részben automatizáltan közlekedhet, így vezetői segédrendszereivel az IQ.DRIVE jelenlegi legfejlettebb szintjét testesíti meg.

A Volkswagen az egyes technikák intuitív kezelhetőségére és messzemenőkig automatizált működésére törekszik. E háttérrel mutatkozik be az új Passat a világ első kapacitív kormánykerékkel szerelt Volkswagen modelljeként. A volán önállóan érzékeli a vezető érintését és egyfajta interaktív interfészként szolgál az olyan rendszerek felé, mint a Travel Assist.

A Lane Assist vezetői segédrendszerének az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartását segítő technikáját új multifunkciós kamera tökéletesíti, miközben a biztonság és a kényelem terén egyaránt további pluszt kínálnak az új IQ.LIGHT LED mátrix fényszórók. A Touareg után a Passat a márka első további modellje ezen interaktív mátrixrendszerrel fényszóróiban. Az új Passat Elegance kínálja a mátrix fényszórók technikáját.

Az új Passat sorozattal párhuzamosan érkezik a piacra a modulrendszerű infotainment koncepció harmadik generációja (MIB3), és vele számos új funkció. Az App-Connect Wireless olyan opció, amelyen keresztül bizonyos okostelefonos alkalmazások közvetlenül az infotainment képernyőn érhetők el, és a MIB3 technikáinak köszönhetően például első ízben válik lehetővé Volkswagen-modellben az Apple CarPlay vezeték nélküli integrációja.

Mostantól a Passat kívánságra folyamatos internetkapcsolatot is kínálhat, mivel az új MIB3 infotainment rendszerek már alapkivitelben integrált eSIM-kártyával működő online connectivity egységgel készülnek. A valós idejű információkkal dolgozó, továbbfejlesztett navigációs szolgáltatások mellett így a Volkswagen We és az itt integrált We Connect és We Connect Plus, mobil online-szolgáltatások révén, illetve az MIB3 megoldásain keresztül új technikák és ajánlatok válnak elérhetővé. Ezek közé tartoznak az Apple Music és a TIDAL streaming szolgáltatások, a frissíthető web-app technikák integrációja, a természetes és az online-tartalmakkal bővített hangvezérlés (magyar nyelven nem elérhető), illetve a járműbeállítások jövőbeni felhőalapú hordozhatósága. Mindezeken túl első ízben használható okostelefon (a Samsung kompatibilis modelljei) a Passat nyitására és indítására szolgáló, mobil autókulcsként.

Az új Passat megjelenésével újabb lendületet nyer a Volkswagen We, amelyet olyan digitális platformként fejlesztettek ki, amely a különböző mobil online-szolgáltatásokat hivatott összefogni, illetve egyszerű formában kínálni és biztosítani. A választék egy nyitott rendszerből származik, amelyet folyamatosan továbbfejlesztenek. A személyes Volkswagen-azonosító (Volkswagen ID) a márka minden ügyfele számára központi elérést biztosít a Volkswagen összes szolgáltatásához, s ezzel az internetalapú információk és szolgáltatások teljesen új spektrumához.

Az MIB3 hardverei és szoftverei digitálisan hálózatba kapcsolt egységet képeznek a Passat új Digital Cockpit műszeregységével, amelynek digitális műszereit következetesen továbbfejlesztették az előd-rendszerhez képest. A még kontrasztosabb kijelző felületen letisztult és igényes grafikák jelennek meg, s ugyancsak új szintre emelkedett a funkciók kínálata. A három különböző kijelző-konfiguráció immár a szintén új multifunkciós kormánykerék egyetlen gombjával szabható személyre, a részletes beállítások pedig kényelmesen, az MIB rendszerén keresztül választhatók.

A Volkswagen még karakteresebbé és precízebbé fejlesztette a Passat formavilágát. Hasonlóképpen új tervezés az első és a hátsó lökhárító, a hűtőrács és az immár hátul középen megjelenő „Passat” felirat, emellett új, egyaránt LED technikájú fényszórók, nappali menetfény, ködfényszórók és hátsó lámpák gondoskodnak semmi mással össze nem téveszthető fénydizájnról. Szintén újak a palettán egyes színek, mint a Lapiz kék, a Palack zöld és a Tengerikagyló arany, emellett 17, 18 és 19 col peremátmérővel négy új könnyűfém keréktárcsa is bővíti a választékot.

Belső terében a Passat új dekorelemekkel és szövetekkel, új tervezésű ajtókárpitokkal, egy új kárpit színnel, új műszerekkel és az alapkivitelhez tartozó, ugyancsak új multifunkciós kormánykerékkel tér el elődjétől. A műszerfali analóg óra helyén „Passat” felirat tűnik fel, a középkonzolban pedig nyitott, nagyobb méretű rakodórekesz áll rendelkezésre, induktív töltővel az okostelefonok számára és USB-C-csatlakozással. A Digital Cockpit kijelző felülete és az infotainment rendszer képernyője éjszaka egyetlen megvilágított esztétikus, ugyanakkor funkcionális információs és kezelési felületté olvad össze.

Műszaki modellfrissítése mellett a Volkswagen a Passat felszereltségi struktúráját is újra konfigurálta. Az új Passat a Business és az Elegance mellett az R-Line kivitellel tehető még egyénibbé. Ugyancsak modellspecifikus felszereltséggel érkezik a Passat GTE, s e változatok mellett az új Passat is megjelenik az egyedülálló Alltrack kivitelben, azaz terepes képességekkel rendelkező, sokoldalú összkerékhajtású modellként.

Az új Volkswagen Passat hazánkban 9,7 millió forinttól vásárolható meg; ennyibe kerül az 1,5 literes, 150 lovas TSI motorral hajtott, Business felszereltségű alapkivitel.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/