/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megérkezett a hálózatról tölthető Bentley Bentayga

2021. január 04. 19:00   |   Autoblog
címkék:  

A Bentley bemutatta az új Bentayga Hybrid modellt, amely a várakozásai szerint rövid időn belül a Bentayga paletta legnépszerűbb modellje lesz. A Bentayga Hybridben egy 3 literes turbómotor és egy villanymotor szolgáltatják a hajtóerőt, az akkumulátor teljes feltöltésével pedig a luxus-SUV 50 kilométert tud megtenni emissziómentesen.

Az új Bentayga Hybrid elsődleges erőforrása az orrban helyet foglaló 3 literes ikerturbós V6-os egység. A benzinmotor és a nyolcfokozatú automataváltó között egy villanymotort is elhelyeztek, amely 94 kW teljesítményű (127 LE), és azonnali 350 Nm nyomatékot tud felmutatni. A nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor 17,3 kWh kapacitású és a leggyorsabban (7,2 kW-tal) 2,5 óra alatt feltölthető. A rendszerteljesítmény 449 lóerő és 700 newtonméter, így a Bentayga Hybrid 5,2 másodperc alatt elérheti a százas tempót és akár 255 km/órával is száguldhat.

A Bentayga Hybrid minden esetben elektromosan indul és ha a pilóta finoman kezeli a gázt, egészen 135 km/órás sebességig nem kapcsol be a belsőégésű motor. Hogy a sofőr minél hosszabb ideig tisztán elektromos üzemmódban maradjon és fokozza a hatékonyságot, a Bentley haptikus visszajelzéssel szolgáló gázpedált épített az autóba, amely érezteti a sofőrrel, hogy a rendszer mikor készül váltani a két hajtási mód között. Egyébként három vezetési üzemmód áll rendelkezésre (EV Drive, Hybrid és Hold). Az első a villanyhajtás, amely ideális a városi közlekedéshez, míg a hibrid mód a hosszabb utazásokhoz ajánlott. Tisztán elektromos üzemben a Bentayga Hybrid a NEDC ciklus szerint 50 kilométert képes megtenni.

A Hybrid üzemmód maximális hatékonyságra törekszik és az intelligens navigációs rendszer adatait használva az utazás minden szakaszához a legmegfelelőbb üzemmódot választja ki. Az elektromos energiát például igyekszik a városi szakaszokra visszatartani. A Hold üzemmód ennek a radikálisabb változata, az elektromos energiát itt a rendszer egy későbbi szakaszra teljes egészében megtakarítja.

A Bentayga Hybridben új generációs infotainment rendszert találunk, a legkorszerűbb hardverrel és szoftverrel. A rendszert 27,6 centiméter átmérőjű központi digitális kijelzővel szerelték fel, és a vezetékes Android Auto mellett tudja a vezeték nélküli Apple CarPlay-t is. Emellett sztenderd felszerelés lett a vezeték nélküli telefontöltő és az USB-C adatportok is. Szintén újdonság a digitális fő műszeregység. Alaptartozék a beépített SIM-kártya, így nincs szükség az utasok okostelefonjainak adatkapcsolatára. A My Bentley applikációval elérhető távoli szolgáltatások körét is kibővítették.

Az új Bentayga Hybrid öt- vagy négyüléses konfigurációban lesz rendelhető. Az üléstámlák mindkét esetben több fokozatban dönthetők, ám a négyüléses verzióban az utasok 30-100 mm-rel nagyobb lábteret élvezhetnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/