/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megérkezett a SEAT plug-in hibrid SUV-ja

2021. április 01. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

A SEAT egy második hálózatról tölthető (plug-in) hibrid modellel bővíti a kínálatot. A Tarraco e-Hybrid modellben pedig egyúttal a márka első, elektromos üzemmódban is használható SUV modelljét köszönthetjük. Az ötüléses kivitelben, fronthajtással készülő Tarraco e-Hybrid európai kiszállításai ebben a hónapban indulnak.

A nagyméretű SUV motorházteteje alatt a legkorszerűbb, hálózatról tölthető hibrid hajtásláncot találjuk. Az 1,4 literes, 150 LE teljesítményű TSI benzinmotor mellett egy 85 kW (115 LE) teljesítményű elektromos motor kapott helyet, ezek az elsőkerék-hajtással és a hatfokozatú, kettős tengelykapcsolós DSG sebességváltóval együtt 245 lóerős teljesítményt és 400 Nm nyomatékot kínálnak. Az elektromos energiát a rendszer egy 13 kWh kapacitású litium-ion akkumulátorban tárolja.

A hálózatról tölthető változat 49 kilométeres hatótávolságot kínál (WLTP) kizárólag a jármű akkumulátorában tárolt energiát használva. Tökéletes megoldás a hatékonyság növelésére vagy a szigorúbb levegőminőségi szabályozással bíró városi részeken történő autózáshoz. Az így tárolt energia akár 140 km/óra sebességig használható. Ha hosszabb útra indulunk, a Tarraco e-Hybrid az elektromos és a belsőégésű motor együttes használatával akár 730 kilométeres hatótávot kínál.

A SEAT Tarraco e-Hybrid mindig tisztán elektromos üzemmódban kezdi meg útját. Amennyiben az akkumulátor töltöttsége egy bizonyos szint alá csökken vagy a sebesség meghaladja a 140 km/órát, a hajtás automatikusan hibrid üzemmódra vált. Hibrid üzemmódbban a vezető dönthet úgy, hogy a töltöttséget meghatározott szinten tartja illetve egy adott szintet kiválasztva növeli vagy csökkenti azt. A kocsi a regeneratív fékezés három szintjét kínálja, amelynek beállítása az infotainment rendszeren keresztül történik.

A telep újratöltése 3,6 kW-os fali töltővel mindössze 3 és fél órát vesz igénybe, 2,3 kW-os töltővel pedig 5 óra alatt érhető el a teljes töltöttség. A modell átlagos széndioxid-kibocsátása egyébként 47 g/km, míg az átlagfogyasztása 2,1 literre adódik. A Tarraco minden erejét bevetve egyébként 7,5 másodperc alatt gyorsít százra, legnagyobb sebessége pedig eléri a 205 km/órát. A kizárólag ötüléses kivitelben elérhető Tarraco e-Hybrid csomagterének kapacitása eléri a 610 litert.

A járműn kívül a SEAT Connect alkalmazás az ablak, amelyen keresztül betekinthetünk a Tarraco e-Hybrid adataiba: elérhetővé válnak a vezetési információk, a parkolási helyzet, a jámű állapota, beleértve az ajtók és a világítás státuszát vagy a sebességhatárokat illető figyelmeztetések, így értesítést kaphatunk arról, ha az autót használó személy túl gyorsan halad. Ezen keresztül figyelmeztet a rendszer egy adott terület elhagyásáról vagy egy esetleges lopáskísérletről, továbbá kinyithatjuk és bezárhatjuk az ajtókat a távoli lezárás és feloldás szolgáltatásával, vagy távolról aktiválhatjuk a kürtöt és az irányjelzőket, hogy még könnyebben megtaláljuk autónkat.

A hálózatról tölthető hibrid verzió bevezetésével egyéb, a felhasználókat támogató funkciók is megjelentek, mint amilyen a töltési folyamat távolról történő vezérlése. Ilyen továbbá a légkondicionáló irányítása, amelynél lehetőség van a járműnek indulás előtt 30 perccel történő előfűtése is.

A Tarraco e-Hybrid az infotainment rendszer legújabb generációját használja a vezető felé történő visszacsatolás és az utasok hálózatba kapcsolhatóságának optimalizálása érdekében. A Full Link rendszernek köszönhetően a felhasználók digitális életéhez történő csatlakozás is egyszerű, az Android Auto és az Apple CarPlay funkcióknak köszönhetően (Bluetooth vagy WLAN alapú vezeték nélküli kapcsolatot használva). A beépített SIM-kártya pedig lehetővé teszi néhány infotainment funkció számára, hogy valós idejű információkat használjanak. Hozzáférhetnek így az online közlekedési információkhoz, a parkolók és benzinkutak helyzetéhez illetve nyitvatartási időkhöz és akár aktulális árakhoz is.

A beépített eSIM további biztonsági funkciót is kínál az eCall vészhívás szolgáltatással. Ez baleset esetén közvetlen kapcsolatba lép a mentőszolgálatokkal. A jármű fontos információkat is megoszt a mentőszolgálatokkal, mint például az autó helyzetét, a motor típusát, a jármű színét vagy az utasok számát, ezzel is megkönnyítve a segítségnyújtást.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/