/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megérkezett az Aston Martin V12 Vantage Roadster

2022. augusztus 22. 16:40   |   Autoblog
címkék:  

Az Aston Martin bemutatta a V12 Vantage Roadstert, a “kis” Aston Martin hagyományosan legerősebb és leggyorsabb nyitható tetős kivitelét. A V12 Vantage Roadster drámaian széles karosszériával és félelmetes, 700 lóerős V12-es turbómotorral emeli új szintre a nyitott tetős autózás élményét. Csak 249 darabot gyártanak belőle, s már az összeset eladták.

A lebilincselő vezetési élményt az 5,2 literes, duplaturbós V12-es erőforrás szavatolja, amely 700 lóerőt mozgósít 6500-as fordulatszámon és 753 Nm nyomatékot állít elő 5500-as főtengely-fordulatnál. A hátsókerék-hajtású, kétüléses roadster 3,6 másodperc alatt viharzik fel százra, csúcssebessége pedig eléri a 322 km/órát. A márka csúcsmodellje, a DBS Superleggera nem sokkal fürgébb nála.

A motorhoz egy egyedi kalibrációjú, 8-sebességes ZF automataváltó és egy mechanikusan önzáró hátsó differenciálmű csatlakozik. Akárcsak a V12 Vantage esetében, úgy a V12 Vantage Roadster lassításáról is karbon-kerámia fékrendszer gondoskodik, elöl 41, hátul 36 centiméteres tárcsákkal, 6- illetve 4-dugattyús nyergekkel. A rendszer 23 kilogrammal könnyebb egy hagyományos acéltárcsás rendszernél, de spóroltak némi súlyt a karbon első lökhárító, géptető, első sárvédők és oldalküszöbök révén is.

A V12 Vantage Roadster impresszív megjelenésű jármű, ami elsősorban a szélesített karosszériának és a normál modellnél 4 centiméterrel nagyobb nyomtávnak köszönhető. Emellett agresszív kinézetű az első, splitterrel megtoldott lökhárító, a nagyobb hűtőrács és tágabb légnyílásokkal ellátott motorháztető, valamint az integrált diffúzorral és kipufogócsövekkel bíró hátsó kötény. A keménytetős modellel ellentétben a V12 Vantage Roadster a brutális méretű hátsó légterelő szárny nélkül érkezik, de opcióként elérhető. A kerekek 21 colosak és 275/35-ös, illetve 315/30-as Michelin Pilot 4S gumik feszülnek rajtuk.

A Vantage sorozat csúcsmodelljeként a V12 Roadster exkluzív, fél-anilin bőrkárpitozású Sports Plus üléseket kapott, de akik még intenzívebb vezetési élményre vágynak, megrendelhetik a manuális állítású karbonhéjas kagylóüléseket is.

Az Aston Martin V12 Vantage Roadster gyártása ősszel indul, a kiszállítások pedig az év utolsó negyedévében kezdődnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/