/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megérkezett az új BMW 2-es egyterű

2021. október 06. 17:25   |   Autoblog
címkék:  

Debütált az új, praktikus BMW 2-es Active Tourer modell. A prémium kompakt szegmens sportos mindenesének második generációja részletekbe menően újratervezett utasteret kapott és a jövő februári piaci bevezetéskor négyféle hajtáslánccal lesz elérhető.

Az új BMW 2-es Active Tourer formanyelve a hamisítatlan stílusjegyeket és a kifinomult megoldásokat egy modern crossover képében egyesíti. A minimalista felületkezelés sportosságot és magabiztos kiállást sugall. Az autó frontrészén mindezt elsősorban a markáns, megnövelt méretű BMW hűtőrács és az első fényszórók karcsú kontúrjai fejezik ki. A 2-es Active Tourer alapfelszereltségét teljes LED-technológiás első fényszórók színesítik, miközben extraként adaptív LED első fényszórók is rendelhetők.

Az elődmodellhez képest erősebben megdöntött A-oszlopok, az elnyújtott oldalsó ablaksáv, a síkba integrált ajtókilincsek és a karcsú C-oszlopok ugyancsak nagymértékben hozzájárulnak az újdonság dinamikus sziluettjéhez. Hátulnézetből az új BMW 2-es Active Tourer kiváltképp erőteljes benyomást kelt, köszönhetően a szélesre rajzolt vállaknak és a keskenyre húzott LED-es lámpáknak. Az autó alatt alapfelszereltségként 16” vagy 17” méretű könnyűfém keréktárcsák gurulnak, de felárért akár 19” méretű felnik is rendelhetők. Az alapfelszereltség alternatívájaként a 2-es Active Tourer Luxury Line vagy M Sport felszereltségi csomaggal is elérhető.

Az utastér formai kialakítása és megannyi részlete a BMW iX technológiai zászlóshajó utastér-koncepciójából merít ihletet, amely progresszív prémium hangulatot teremt olyan kulcsfontosságú stílusjegyekkel, mint a keskenyre húzott műszerfal, a BMW Ívelt Kijelző, az integrált vezérlőpanellel ellátott, „lebegő” kartámasz és a fizikai gombok, illetve kapcsolók számának átfogó csökkentése.

Elődmodelljéhez képest az új 2-es Active Tourer mind az öt utasa számára érezhetően nagyobb hosszútávú menetkomfortot kínál. Az új fejlesztésű, minden irányban állítható ülések az extrafelszereltség részeként Sensatec bevonattal vagy Vernasca bőrkárpittal is megrendelhetők. Megerősített támlákkal és vállrésszel, elektromos állíthatósággal, deréktámasszal és masszázsfunkcióval dolgozó sportülések is elérhetők.

A rengeteg tárolóhely és a többféleképpen állítható hátsó ülések szintén hozzájárulnak az újdonság funkcionalitásához, legyen szó akár mindennapi használatról, akár hosszabbra nyúló utazásokról. A hátsó üléstámlák rakodóhelyzetbe állításával a csomagtér kapacitása akár 90 literrel is megnövelhető. A hátsó ülések eközben 13 centiméteres intervallumban csúsztathatók előre és hátra. Ennek, valamint a 40:20:40 arányban osztott hátsó üléstámlának köszönhetően a BMW ügyfelei egy rendkívül sokoldalú csomagteret kapnak. A csomagtér kapacitása a 218i és a 218d Active Tourer modellek esetében 470–1455 liter, a 220i és a 223i Active Tourer esetében pedig 415–1405 liter. Mindegyik modellhez alapfelszereltség az automata csomagtérajtó-működtetés.

Az új BMW 2-es Active Tourer a legkorszerűbb hajtáslánc-technológiával érkezik meg az utakra. A széleskörűen továbbfejlesztett belsőégésű erőforrások nem csupán növelik a vezetés élményét, de csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást is, a hétfokozatú duplakuplungos Steptronic automataváltó legújabb generációja pedig szintén rendkívüli hatékonysággal működik.

A 223i és a 220i Active Tourer modellben eközben a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia új változata is debütál. Az automataváltóba integrált villanymotor a belsőégésű erőforrás támogatására hivatott, 14 kW-ra/19 lóerőre növelt teljesítménnyel. A 223i Active Tourer 218 lóerős, míg a 220i Active Tourer 170. A piaci bevezetéstől a 136 lóerős BMW 218i Active Tourer modell is elérhető lesz. A 218d Active Tourer maximális teljesítménye 150 lóerő. A modell portfóliója 2022 nyarán két plug-in hibrid modellel bővül tovább.

A BMW kompakt szegmensben elérhető legkorszerűbb, automatizált járművezetést és parkolást segítő rendszerei az új 2-es Active Tourer modellhez is maradéktalanul elérhetővé válnak. Alapfelszereltség a fékező funkcióval dolgozó tempomat és a frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer, valamint a parkolóasszisztens. Az extrafelszereltségek között a kormányzó- és sávtartó asszisztens, a Stop&Go funkcióval dolgozó aktív tempomat, az aktív navigáció, a kiszállás-figyelmeztető funkció, a BMW Head-Up kijelző, a Surround View és Remote 3D View funkció, a BMW Drive Recorder és a Remote Theft Recorder funkció is megtalálható.

A BMW iDrive operációs rendszer új generációja most először a kompakt szegmensbe optimalizált formában is bemutatkozik, a BMW Operációs Rendszer 8 technológiai alapjain. A rendszerhez alapfelszereltségként jár a BMW Ívelt Kijelző és a BMW Intelligent Personal Assistant. A BMW Ívelt Kijelző egy 10,25” képernyő-átmérőjű műszerfal és egy 10,7” képernyő-átmérőjű központi kijelző teljes egészében digitális párosából áll, amelyhez intuitív, érintés-érzékeny járművezérlés és hangvezérlés társul.

Az új My Modes üzemmódok tovább bővítik a járműbeállítási lehetőségek tárházát, a vezető személyes preferenciái szerint összeállított felhasználói élményt éltetve. A BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer opcióként Augmented View funkcióval kiegészítve érhető el. Az utastéri kamera lehetővé teszi, hogy az utasok az utazás közben pillanatképeket készítsenek és azokat okostelefonjukra továbbítsák. Az új BMW 2-es Active Tourer jövőbe mutató karakterét a személyes eSIM adatok járműbe integrálhatósága, az 5G mobiltechnológia alkalmazása, a személyre szabhatóságot éltető BMW ID megjelenése, illetve az Apple CarPlay és az Android Auto mentén továbbfejlesztett okostelefon-integrálhatóság erősíti tovább.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/