/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megérkezett az új BMW X4

2018. február 14. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Az új BMW X4 élénkebb menettulajdonságokkal, dinamizmust hangsúlyozó karosszéria-kiegészítőkkel, tovább finomított utastéri hangulattal és prémium minőséggel, valamint csúcstechnológiás vezetést támogató rendszerekkel és járműkapcsolati megoldásokkal érkezik.

A karosszéria 81 milliméteres hosszirányú növekedése 54 milliméterrel megnövelt tengelytávolsággal párosul (2864 mm), az immáron 4752 milliméteres hosszhoz társuló 1918 milliméteres szélesség (+37 mm) így dinamikusan elnyújtott karosszéria-arányokat kölcsönöz az új BMW X4 modellnek. A látványos frontrész középpontjában a háromdimenziós hatású, nagyméretű BMW hűtőrács-pár áll, amely a LED-technológiás első fényszórók dupla ikergyűrű-motívumaival és a vízszintesen megrajzolt ködlámpákkal garantálja a BMW által fémjelzett, összetéveszthetetlenül egyedi megjelenést.

A karosszéria nagyméretű oldalfelületeit a határozottan emelkedő vállvonal – amely az első kerékjárati ívek felől, az ajtónyitó kilincseken keresztül, egészen a hátsó lámpatestekig nyúlik – és az oldalsó kerékjárati ívek között meghúzott karaktervonal töri meg, amelyek emelkedését végigkövetve minden figyelem a hátsó kerékjárati ívekre összpontosul. Az új BMW X4 határozott kiállását a háromdimenziós hatású, vízszintesen elnyújtott hátsó lámpatestek is nyomatékosítják. A kupé-stílusban lejtő tetővonal elegáns ívben fogja közre a hátsó ablakot, mielőtt meredeken a hátfalba ereszkedik.

Egyedülálló karosszéria-kiegészítők és típus-specifikus, 19” méretű könnyűfém keréktárcsák alkotják az xLine, M Sport X és M Sport névre keresztelt felszereltségi csomagokat, amelyekkel a bajor prémiumgyártó ügyfelei saját ízlésük szerint szabhatják személyre az új BMW X4 külső és belső megjelenését. Sőt mi több, az újdonsághoz a BMW Individual opcionális extrafelszereltségként elérhető tételei is megrendelhetők.

Első osztályú anyaghasználat, precíz összeszerelési minőség és gondosan megtervezett részletek gondoskodnak az új BMW X4 még tovább finomított, prémium utastéri karakteréről. A műszerfal felületei és az ajtókárpitok finoman illeszkednek, miközben az ajtók galvanizált elemeibe domborított X logók stílust képviselnek. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek közé az utastér még több galvanizált eleme, a vadonatúj Vernasca bőrkárpitozás, a Sensatec bevonatú műszerfal, a háromzónás automata légkondicionáló, az aktív ülésszellőztetés, a hangulatvilágítás, az Ambient Air légfrissítő csomag, a BMW Display Key okoskulcs és a jelentősen megnövelt panoráma üvegtető is felkerült.

Az új BMW X4 funkcionalitásáról nagyméretű tárolótálcák, tágas ajtózsebek, pohártartók és méretes tárolórekeszek tanúskodnak. A hátsó üléssorban három teljes értékű ülés kapott helyet, a lábtér mérete pedig jócskán felülmúlja az elődmodellét. Az alapfelszereltség részeként 40:20:40 arányban osztott háttámla ledöntésével az alapesetben 525 literes csomagtér kapacitása egészen 1430 literig bővíthető, s a háttámla dőlési szöge is szabadon állítható.

Az új X4 piaci bevezetésekor és a nemzetközi premiert követő néhány hónapban a BMW ügyfelei háromféle benzines és négyféle dízelüzemű erőforrás közül választhatnak. A motorpaletta csúcsán a két BMW M Performance modell foglal helyet. A BMW X4 M40i motorházteteje alatt dolgozó soros hathengeres benzinmotor 360 lóerő maximális teljesítményre, míg a BMW X4 M40d soros hathengeres dízelmotorja 326 lóerő maximális teljesítményre képes. A 265 lóerős BMW X4 xDrive30d ugyancsak egy soros hathengeres dízelmotorból meríti az erőt. A motorpalettán továbbá eleinte két-két négyhengeres erőforrás lesz megtalálható. Az X4 xDrive25d 231, az X4 xDrive20d pedig 190 lóerőre képes.

A benzinüzemű motorok közül a 252 lovas BMW X4 xDrive30i és a 184 lovas BMW X4 xDrive20i lesz elérhető. Mindegyik motorváltozat a kormány mögötti váltófülekkel is vezérelhető, nyolcfokozatú Steptronic automataváltón keresztül továbbítja erejét az alapfelszereltség részeként kínált xDrive intelligens összkerékhajtás osztóművébe.

A módszeresen finomhangolt, kifejezetten az új Sports Activity Coupé menettulajdonságai szerint továbbfejlesztett futómű-technológiának, illetve az új BMW X3 modellnél is alacsonyabbra helyezett súlypontnak köszönhetően az új BMW X4 agilitása és menetkomfortja egyaránt újabb szintre lépett. Az újdonság széleskörű alapfelszereltségének nem csupán az M Sport futómű és a Performance Control teljesítményvezérlő funkció, de a változó áttételű sportkormány is része. M Sport fékrendszer és elektronikus lengéscsillapítás-szabályzást kínáló, adaptív futómű is rendelhető.

A BMW M Performance modelleket a bajor gyártó már az alapfelszereltség részeként 20” méretű könnyűfém keréktárcsákkal, típus-specifikus M Sport fékrendszerrel és M Sport differenciálművel szereli fel. Utóbbi a hátsó tengely precíz nyitó és záró funkciójával segíti a kanyarvételeket követő, minden korábbinál dinamikusabb kigyorsításokat.

A könnyűszerkezetes BMW EfficientLightweight stratégia több mint 50 kilogrammtól szabadította meg a BMW X4 modellt. Sőt mi több, a feltűnő súlycsökkentéssel szinkronban a kocsi légellenállási együtthatója is tovább javult (Cd 0,30).

Az iDrive operációs rendszer akár 10,25” képernyő-átmérőjű változatban is megrendelhető, érintőképernyőként is funkcionáló központi kijelzővel dolgozik. Az intelligens hangvezérlés jelentős fejlődésen ment keresztül, amelynek köszönhetően a technológia már az élő beszédben közölt utasításokat is képes értelmezni. Az opcionális extrafelszereltségként elérhető tételek között a BMW gesztusvezérlés, a multifunkciós műszerfali kijelző és a Head-Up kijelző legújabb generációja is megrendelhető.

Eközben a menetkomfortot és –biztonságot fokozó vezetést támogató rendszerek sora is még tovább gazdagodott. A Driving Assistant Plus biztonsági csomag része a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat, a kormányzó- és sávtartó asszisztens, az oldalirányú ütközést megelőző rendszerrel együttműködő sávtartó asszisztens, a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer és a kereszteződésekre figyelmeztető rendszer is.

A parkolást segítő Parking Assistant Plus csomag vadonatúj változata mostantól felülnézeti, panorámanézeti és háromdimenziós funkciót is kínál, miközben a Remote 3D View funkciónak köszönhetően a tulajdonosok már a távolból, okostelefonjukon keresztül is figyelemmel követhetik leparkolt autójuk közvetlen környezetének élőképét. Ugyancsak elérhető opció a digitális eszközök rendkívül gyors online kapcsolatáról gondoskodó WiFi hotspot előkészítése, valamint a kompatibilis okostelefonok vezeték nélküli töltése.

Az új BMW X4 modellhez alapfelszereltségként kínált BMW ConnectedDrive szolgáltatások között a valós idejű forgalmi információk, a felszíni parkolóhely-kereső szolgáltatás és a BMW Concierge Service is megtalálható. A személyes mobilitás digitális segédjeként működő BMW Connected az Open Mobility Cloud felhőalapú platformon összekapcsolja a gépkocsi központi operációs rendszerét a BMW ügyfelének okoseszközeivel, így például az okostelefonokkal, az okosórákkal és a táblagépekkel is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/