/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megérkezett hazánkba a legerősebb Peugeot

2021. augusztus 04. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

Július végén Magyarországra is megérkezett az 508 Peugeot Sport Engineered. Az 508 különleges kivitele egy sajtóreggeli keretében mutatkozott be a szaksajtó hazai képviselőinek. Az új modellváltozat 360 lóerős teljesítményével a valaha szériában gyártott legerősebb Peugeot modell, mely egyúttal figyel a környezetére is. Augusztustól rendelhető.

A tölthető hibrid hajtásláncnak köszönhetően a WLTP szerinti CO2 kibocsátása mindössze 46 g/km, amely 2 liter körüli átlagfogyasztásnak felel meg. Az első és a hátsó tengelyt egyaránt meghajtó dupla villanymotoros felépítésnek köszönhetően a modell 4×4 hajtást is kínál. A berline és kombi (SW) kivitelben egyaránt elérhető újdonság mindazt a kényelmi és biztonsági arzenált tartalmazza, nagyrészt szériában, amelyet az 508-nál már megismertünk.

A választható futóműbeállításoknak (Comfort / Sport / Hybride) és a különböző testre szabható üzemmódoknak köszönhetően az 508 PSE sportos menettulajdonságainak ellenére egy hétköznapokon is jól használható, kényelmes és praktikus jármű. A külső design egyszerre különleges és visszafogott, a tervezők lakkfekete és kriptonitzöld elemekkel, karosszéria szélesítésekkel és légterelőkkel dobták fel az 508 eleve látványos külsejét.

Az 508 Peugeot Sport Engineered a Peugeot valaha volt legerősebb szériamodellje. A motor összteljesítménye 360 LE, össznyomatéka pedig 520 Nm, köszönhetően a belsőégésű és az elektromos meghajtás együttműködésének. Utóbbi jelentősen hozzájárul az autó robbanékonyságához is. Álljon itt néhány, a márka számára történelminek számító adat: gyorsulás 0-ról 100 km/órára 5,2 mp, 1000 m álló helyzetből 24,5 mp, gyorsulás 80-ról 120 km/órára 3 mp, végsebesség 250 km/óra.

A vezetés élménye a Peugeot történelmi öröksége, ezért is döntöttek úgy a mérnökök, hogy átalakítják az 508 futóművét. A felfüggesztés a három vezetési módtól (Comfort/Hybrid/Sport) függően változó csillapítást kapott, alacsonyabb lett a hasmagasság, a nyomtáv elöl 24 mm-rel, hátul pedig 12 mm-rel nőtt, a 380 mm átmérőjű első féktárcsákat fix féknyeregben csúszó négy fékdugattyú fogja közre, a 20 collos keréktárcsákra pedig Michelin Pilot Sport 4S gumiabroncsok kerültek.

A sofőr összesen öt vezetési üzemmód közül választhat (Electric, Comfort, Hybrid, Sport, 4WD). A 100%-ban elektromos üzemmód  velejárói a tökéletes csend, a WLTP szerinti 42 km hatótáv, a szabad behajtás a korlátozott forgalmú városi zónákba. A Sport üzemmód a kormányzást, a futóművet, a gázpedál viselkedését és a motor működésének kijelzését egyaránt vezérli. A belsőégésű motor folyamatosan tölti az akkumulátort, hogy a maximális teljesítmény minden pillanatban rendelkezésre álljon. Az akkumulátor szabványos hálózati csatlakozóval kevesebb mint 7 óra alatt (10 A), 16 amperes csatlakozóval 4 óra alatt, 32 amperes falitöltő segítségével kevesebb mint 2 óra alatt tölthető fel.

Az 508 PSE utastere és csomagtere a belsőégésű motorral szerelt változatokéval azonos szolgáltatásokat kínál, köszönhetően az alkatrészek intelligens elhelyezésének. A négykerék-meghajtás mellett az 508 PSE a márka palettáján szereplő minden olyan egyéb vezetést segítő rendszerrel elérhető, amelyek az utazás biztonságát szolgálják: éjjellátó, adaptív tempomat Stop & Go funkcióval, sávtartó automatika, automata vészfék, stb.

Nem marad ki az i-Cockpit sem, amelyet a PSE modelleket megkülönböztető kriptonitzöld díszcsík és a magasra helyezett digitális műszeregység tesz különlegessé. A kijelző és a 10 hüvelykes központi képernyő grafikájában szintén feltűnik a modellcsalád különleges logója. A „comfort-fit” ülések bőr, 3D szövet és Alcantara vegyes kárpitozással készülnek. Az utastér egészében Tramontane fekete és kriptonitzöld díszvarrásokat találunk.

Az 508 PSE elöl élesebb vonalú hűtőrácsot és első lökhárítót, kriptonitzöld légbeömlőket és modellfeliratot kapott, hátul polírozott kipufogóvégekkel és lakkfekete középső diffúzorral látták el. A 20 colos felnik mögött kriptonitzöld féknyergek találhatók. A kocsi egyébként háromféle fényezéssel kapható: Sélénium szürke, Perla Nera fekete és gyöngyházfehér.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/