/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megérkezett hazánkba az új Citroën C4

2021. február 11. 18:05   |   Autoblog
címkék:  

Már kipróbálható és megvásárolható a hazai kereskedésekben az új Citroën C4, amely benzin és dízelmotorokkal, valamint tisztán elektromos kivitelben is elérhető. A benzines modell 7 099 000 forinttól, a dízel 8 299 000 forinttól kapható, a villanyhajtású változat pedig 10 799 000 forinttól vihető el.

citroen_C4_02

Az új C4 négyféle felszereltséggel kapható. A Feel a belépő változat, de már ez is tartalmazza a 18 colos kerekeket, a LED-es fényszórókat és ködlámpákat, a progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztést, a hátsó parkolóradart, a kétzónás automata légkondicionálót és a 10 colos érintőképernyővel ellátott multimédiás rendszert. A Feel Plus ezen felül tartalmazza az Advanced Comfort üléseket, a színes kijelzős head-up displayt, a tolatókamerát, a Citroën Connect Nav online navigációs rendszert, a tablettartót és a műszerfali tárolófiókot.

A Shine gazdag technológiai felszereltségű szint olyan funkciókkal, mint a kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás, a Stop & Go funkciós adaptív sebességszabályozót tartalmazó Drive Assist csomag (csak automata váltóval szerelt autókon) és a 2-es szintű biztonság csomag. A Shine Plus a kifinomult és high-tech megoldásokban bővelkedő top kategória: Hype Black belső stílusvilág fűthető első ülésekkel, hifirendszer és második szintű félautonóm vezetést biztosító Highway Driver Assist.

Az új C4 és új ë-C4 100% ëlectric gazdag kínálatában öt motor-váltó kombináció szerepel: 136 LE (100 kW) villanymotor automata váltóval; PureTech 130 LE S&S benzinmotor hatfokozatú kézi vagy nyolcgangos automata váltóval; PureTech 155 LE S&S EAT8 benzinmotor; BlueHDi 130 LE S&S EAT8 dízelmotor. A motorkínálat tovább bővül az év során.

Amennyiben az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2021-ben is a tavalyival azonos feltételekkel írja ki az elektromos autók vásárlására vonatkozó támogatást (11 millió forint alatti kedvezményes vételár, 2,5 m Ft támogatás) az új ë-C4 100% ëlectric kiemelkedő kényelmével és gazdag felszereltségével az elektromos piac egyik favoritja lehet. Az ë-C4 100% ëlectric Feel felszereltségű modellje 10 799 000 forintos kedvezményes ártól kapható.

citroen_C4

Az új ë-C4 hatótávja a WLTP mérései szerint 350 km. A villanymotor teljesítménye 136 LE, 260 Nm-es nyomatéka azonnal rendelkezésre áll. Sport üzemmódban 9,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órás sebességre, végsebessége pedig 150 km/óra. Az elektromos motor 400 voltos lítium-ion akkumulátorának kapacitása 50 kWh. Az akkumulátorra – az eredeti kapacitás 70%-áig – 8 év vagy 160 ezer km garancia jár.

A középkonzolon elhelyezett üzemmódválasztóval különböző vezetési módok között válogathatunk. Az Eco, a Normal és a Sport üzemmód eltérően vezérli a hűtő- és fűtőberendezést és az effektív teljesítményt.

Az akkumulátor újratöltésének időtartama 100 kW-os gyorstöltővel 10 km/perc, azaz 30 perc alatt 80%-os töltöttség érhető el. Otthon, a 11 kW-os fali töltő segítségével az akkumulátor háromfázisú kábellel 5 óra alatt tölthető fel. Szabványos hálózati kábellel a művelet 24 óraig tart. A töltés távolról programozható, időzíthető.

Az új C4 és az új ë-C4 100% ëlectric is megkapta a Feel felszereltségi szinttől kezdve a C4 Cactusban és a C5 Aircross Hybridben alkalmazott megoldást, a progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott Citroën felfüggesztést, amely hihetetlenül kényelmessé teszi az utazást, valóban azt az érzést kelti, mintha repülőszőnyegen ülnénk. A rendszer nemcsak az utazási kényelemre van jótékony hatással, hanem az autó dinamikájára és a vezetési élményre is.

A hívogató ülések azonnal elcsábítják az utasokat, kényelmet nyújtanak, mintha csak a saját kedvenc fotelünkben utaznánk. A maximális kényelemhez hozzájárul a fűthető első üléseken használható, extraként elérhető masszázsfunkció. Emellett a kormánykerék és a szélvédő is fűthető, elsőként a Citroën kínálatában.

citroen_C4_03

Az új C4 és az új ë-C4 100% ëlectric  külső méretei – hossza 4360 mm, magassága 1525 mm – megfelelnek a kategóriában megszokottnak, belső tere ugyanakkor igen tágas. Ez elsősorban a 2670 mm-es tengelytávnak köszönhető, amely a kategória egyik legnagyobbja, és amelynek egyik legjótékonyabb hatása a kiemelkedő, 198 mm-es hátsó lábtér. A 380 literes csomagtér könnyen rakodható és sík. A csomagtér padlója két pozícióban rögzíthető, így teljesen sík padló alakítható ki akkor, ha a hátsó üléstámlát lehajtjuk. Az új ë-C4 100% ëlectricben a csomagtérpadló alatt külön tárolót kapnak a töltőkábelek, de más tárgyakat is tárolhatunk itt.

Az új C4 nem kevesebb, mint 20 legújabb generációs vezetéstámogató rendszert vonultat fel. Ezek között megtaláljuk az éjszaka is működő automata vészfékező rendszert, az ütközésveszély-jelzőt és ütközés utáni vészféket, a holttérfigyelőt, a véletlen sávelhagyást korrigáló rendszert, az adaptív tempomatot Stop & Go funkcióval, a 2-es szintű félautomata vezetést, az éberségfigyelőt, a táblafelismerő rendszert sebességajánlással, a szélvédő kijelzőt, a tolatókamerát, a 360 fokos kamerarendszert, az aktív parkolássegítő rendszert, a visszagurulás-gátlót és a vontatmánystabilizáló rendszert is.

Digitális szolgáltatások egész sora gondoskodik arról, hogy az utazás nyugodt és zökkenőmentes legyen. A 10 hüvelykes érintőképernyőn tudjuk az autó beállításait módosítani, a multimédiás rendszert, a telefont, a klímaberendezést és a navigációt kezelni. A Connected Cam a belső visszapillantó tükörbe épített full HD kamera segítségével fényképeken és rövid videókon rögzíti az autó előtti történéseket, majd a 16 GB kapacitású memóriakártyán rögzíti azokat. Wifin keresztül a felvételek okostelefonra menthetők, így elküldhetjük őket emailben, de akár a közösségi hálózatokon is közzétehetjük őket. Baleset esetén a rendszer automatikusan felvételt készít, így nemcsak játékos és szórakoztató, hanem biztonsági funkciója is van.

A Connect Nav navigációs rendszer valós idejű közlekedési információkat szolgáltat, jelzi a közelben lévő benzinkutakat és az üzemanyagárakat, a parkolókat, az időjárási adatokat és a közeli látványosságokat. A Connect Play a Mirror Screen funkció segítségével összeköti a vele kompatibilis Android Auto, illetve Apple CarPlay alkalmazásokat az autóval, így a telefon kijelzőjét az érintőképernyőn figyelhetjük és vezérelhetjük.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/