/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megjelent az 505 lóerős kínai szuperhibrid SUV

2015. január 23. 21:12   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bemutatta 505 lóerős összteljesítményt nyújtó terepjáróját a BYD. A Tang névre keresztelt modellben a 2.0 literes turbós benzinmotort két villanyos erőforrás egészíti ki, így a méretes doboz 4,9 másodperc alatt gyorsul százra.

Hazájában már rendelhető a kínai BYD terepjárója, mely nevét a Tang Dinasztiáról, az egyik legjelentősebb és leghíresebb távol-keleti családról kapta.

A modell legnagyobb érdekessége, hogy meghajtásáról összesen három egység gondoskodik. Az első egy 2.0 literes benzinmotor, mely a hozzá társított turbónak köszönhetően 205 lóerőt (150 kW) és 320 Nm csúcsnyomatékot képes leadni. A másik erőforrásokat két egyforma villanymotor testesíti meg, melyek külön-külön 150 lóerőt (110 kW) és 200 Nm-t képesek kiadni magukból. A rendszer összteljesítménye így 505 lóerő (371 kW) és 720 Newtonméter. Ezek fényében állítólag akár 4,9 másodperc alatt eléri a monstrum a százas tempót álló helyzetből, míg átlagfogyasztása a gyártó szerint 2 liter száz kilométerenként.

A megjelenéssel együtt két különleges kiadást is piacra dob a BYD a Tangból, melyek közül a Limited megnevezést kapott variáns 98 darabosra korlátozott, piros alufelnikkel és különleges belsővel felszerelt modell lesz 13,5 millió forintnak megfelelő kínai jüanért cserébe. A másik a Tang Ultimate Edition 200 darabosra tervezett szériával, szélesített karosszériával és megnövelt teljesítménnyel. Bár a konkrét számokat nem ismerni, állítólag 4,4 másodperc alatt lesz képes a százas sprintre, viszont ezért már több mint kétszer annyit, 26,5 millió forintnyi jüant kérne a gyártó.

Arról nem tudni, hogy Európába eljut-e esetleg az ígéretes külsővel és belső tartalommal ellátott SUV, de megfelelő igény és pozitív visszajelzések esetén semmi sem kizárt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/