/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megjött a BMW 4-es Gran Coupé

2014. február 03. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Új taggal bővült a BMW 4-es sorozata, elkészült a négyajtós Gran Coupé. Méreteiben megegyezik a kétajtós kupéval, ugyanakkor praktikusabb nála a négy ajtaja és a felfelé nyíló hátsó ajtaja miatt. De a Gran Coupé felfogható egy prémium 3-as sorozatú limuzinnak is.

A BMW 4-es Gran Coupé hosszúsága 4638, szélessége 1825, míg tengelytávja 2810 milliméter, amelyek pontosan a kétajtós kupé megfelelő méreteivel egyeznek meg. Mindkét modell eleje ugyanazon jellegzetes BMW-stílusjegyeket vonultatja fel, ilyen például a kettős vese-alakzat, a dupla körfényszórók és az első lökhárító nagyméretű légbeömlő nyílása. A BMW 4-es Gran Coupé tetővonala azonban 12 milliméterrel magasabban ível, majd 112 milliméterrel megnyújtva ereszkedik az autó farával alkotott harmonikus átmenet felé. A márkára jellemző rövid karosszéria-túlnyúlásokkal, a hosszú motorházfedéllel és a hátratolt utastérrel együtt a BMW 4-es Gran Coupé megjelenését nem csupán tökéletes arányok, hanem még határozottabb fellépés is jellemzi.

E meghosszabbított tetővonala emeli ki a BMW 4-es Gran Coupé eleganciáját és extravagáns stílusát, de eközben praktikus erényekkel is szolgál. Az utasteret megnövelt fejtér, valamint magas színvonalú üléskényelem jellemzi. A 480 literes csomagtér 35 literrel nagyobb a kétajtós változaténál, nagyban hozzájárulva a Gran Coupé kiváló mindennapos használhatóságához. A BMW 4-es Gran Coupé négy ajtaja jóval kényelmesebb be- és kiszállást tesz lehetővé, mint a kétajtós modell. Az ajtók ablakkeret nélküli kialakítása szintén a BMW középkategóriájú kupéinak karakteres formai jegye, amely még jobban kiemeli a teljes járműkoncepció eleganciáját.

A nagy szögben nyíló csomagtér-ajtó könnyű hozzáférést kínál a sík padlózatú és egyszerűen pakolható csomagtérhez. Rugalmas kihasználhatóságát az osztva – kívánságra 40:20:40 arányban is – lehajtható hátsó üléstámla növeli tovább, az így kialakítható akár 1300 literes rakodótér pedig kiváló érték. Kényelmes a csomagtér-ajtó már szériakivitelben elektromos mozgatása, amely kívánságra az egyszerű lábmozdulatokkal vezérelhető Smart Opener funkcióval egészülhet ki.

A Gran Coupé funkcionalitását kiválóan leolvasható, „Black Panel” hatású körműszerei és iDrive rendszere szabadon álló, karcsú flatscreen-képernyője is jelzi. A cockpit vonalai az első ajtókárpitokban és a B-oszlopokon haladnak tovább hátrafelé. A hátsó ülés két egyes ülést formáz, ám középső kiegészítő helyével 4+1-üléses modellé avatja az autót. Az újdonság különleges anyag-összeállításaival és első osztályú kidolgozási minőségével is egyértelművé teszi prémium karakterét. Az alapkivitel mellett elérhető három felszereltségi összeállítás, valamint az M-sportcsomag kínál már közvetlenül a piaci bevezetéstől széles körű egyéni kialakítási lehetőségeket. Szintén már ekkortól megjelenik a kínálatban a BMW Individual exkluzív megjelenést szolgáló programja, többek között különleges bőrkárpitozásokkal, külső színárnyalatokkal és 19 colos könnyűfém keréktárcsákkal.

A BMW 4-es Gran Coupé piaci bevezetésekor öt erőforrással jelenik meg a palettán. A csúcsmotor a 435i Gran Coupé soros hathengeres benzinese, amely 3,0 liter lökettérfogatából 306 LE teljesítményt produkál. A BMW 428i Gran Coupé és a BMW 420i Gran Coupé orrában egy-egy kétliteres négyhengeres erőforrás dolgozik, 245 illetve 184 lóerő teljesítménnyel. A két négyhengeres dízelmotort egyszerre jellemzi kiemelkedő vonóerő és gazdaságosság. A 184 lovas BMW 420d Gran Coupé kombinált fogyasztása 4,7 – 4,9 literre (sport-automata sebességváltóval 4,6 – 4,7 liter) adódott 100 kilométerenként, s álló helyzetből csupán 7,7 másodperc (automatával 7,5 másodperc) alatt gyorsít fel százas tempóra. A BMW 418d Gran Coupé motorja 143 lóerőt teljesít, kombinált fogyasztása pedig 4,5 – 4,7 liter. Mindegyik benzin- és dízelmotor teljesíti az Euro 6 kipufogógáz-szabvány előírásait.

A BMW 428i Gran Coupé és a 420d Gran Coupé már megjelenésétől rendelhető xDrive intelligens összkerékhajtással is. Az alapkivitel hatfokozatú manuális sebességváltót tartalmaz, kívánságra pedig minden motorváltozat a nyolcfokozatú Steptronic illetve a nyolcfokozatú Steptronic Sport váltóművel is kombinálható, amelyek a kormánykerék kapcsolóbillentyűivel is vezérelhetők.

A BMW ConnectedDrive szolgáltatásainak átfogó kínálatát is megtaláljuk az autóban. Ennek része többek között a színes Szélvédő-kijelző (Head-Up Display), a Professional navigációs rendszer, a Driving Assistant, a többi közlekedő vakítását megelőző távfény-asszisztens, az Active Protection, valamint a továbbfejlesztett, araszoló funkcióval kiegészített Aktív sebességszabályzás. Az okostelefonok is egyszerűen és kényelmesen a jármű rendszerébe integrálhatók, rohamosan növekvő számú alkalmazást – mint például legutóbb az Audible vagy a Deezer – téve elérhetővé.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/