/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megjött a McLaren 720S Spider

2018. december 10. 13:35   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren Super Series termékcsalád második modellje a 720S Spider, amely páratlan nyitott tetős vezetési élményt nyújt. Csupán 49 kilogrammal nehezebb a világ egyik legfürgébb sportautójának számító 720S Coupénál, így hasonló menetteljesítmények jellemzik.

Mint minden McLaren, az új 720S Spider is karbon struktúrájú. A Monocage II-nek hívott rendkívül erős, merev és könnyű központi karbon cella a kiemelkedő menetdinamika alapja, amiről a McLarenek híresek. A Spiderben már Monocage II-S-nek hívják, ugyanis a kupéban található struktúra továbbfejlesztése, a középső ‘gerinc’ nélkül, és egyedi kialakítású hátsó résszel. A mérnöki zsenialitást mutatja, hogy a kivehető tetőlemez ellenére nem volt szükség külön megerősítésekre, még a kupé vékony A-oszlopai is változatlanok maradtak. A központi szénszálas szerkezetbe extra védőelemeket is integráltak, amelyek borulásnál megvédik az utasokat.

Összességében a 720S Spider tömege csak 49 kilogrammal haladja meg a Coupé modellét, ami a borulásvédő és a tetőszerkezetnek tudható be. A 720S osztálya messze legkönnyebb modellje; legalacsonyabb száraz tömege 1332 kilogramm, így 88 kilogrammal kevesebbet nyom a mérlegen, mint a legközelebbi versenytársa. Az 1468 kilogrammos menetkész tömege is példátlanul alacsony.

A motorosan működtethető keménytető teljesen új dizájn. Sztenderd kivitelben egy darab szénszálas elemből áll, így csukott állapotában nem szakítja meg a kocsi felső karbon struktúrájának folytonosságát. A tető elektromosan mozgatható, nem pedig hidraulikusan, így nagyon gyors, a szupersportkocsik mezőnyében a leggyorsabb: 11 másodperc alatt nyílik ki. Menet közben, 50 km/órás sebességig is működtethető. Ha lenyitják a tetőt, a hátsó ablak is automatikusan leereszkedik. Ugyanakkor külön is vezérelhető, például csukott tetőnél is leengedhető. Felárért üvegezett tető is rendelhető, elektrokromatikus ablakkal, amely gombnyomásra elsötétíthető. A kocsi kétzónás automata légkondicionálója felismeri a tető pozíciójának változásait és ehhez mérten állítja be a befújt levegő hőmérsékletét és intenzitását.

A 720S Spider hajtáslánc tekintetében a Coupét követi, 4 literes ikerturbós V8-as középmotorja 720 lóerőt és 770 Nm forgatónyomatékot ad le. 540 LE/tonnás értékkel lehet számolni, a menetteljesítmények így az extrém kategóriába esnek. A nulla-százas sprint 2,9, a nulla-kétszázas gyorsulás pedig 7,9 másodpercet vesz igénybe (-0,1 mp a kupéhoz képest). A negyed mérföldes távot pedig 10,4 másodperc alatt teljesíti a kocsi, ami szintén elképesztően jó eredmény. Nyitott tetővel a maximális sebesség 325 km/óra lehet, míg zárt tetővel egészen 341 km/óriág forszírozható a tempó.

Az új 720S Spider háromféle felszereltséggel, többféle felnivel és abronccsal érhető el, s két új színben is választható (Belize kék és Aztec arany). Az új McLaren már beszerezhető, indulóára 237 ezer font.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/