/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megmutatták az új BMW 4-es kabriót

2013. október 14. 20:05   |   Autoblog
címkék:  

A BMW leleplezte az új 4-es Cabrio modellt, ami az elődhöz hasonlóan ismét egy télen-nyáron használható kupé-kabrió. Egyéni dizájnja mellett az autó fejlett műszaki megoldások egész sorával tér el a BMW 3-as sorozatától.

Az új BMW 4-es Cabrio mindenekelőtt szélességében, tengelytávjában és nyomtávjaiban növekedett jól láthatóan a BMW 3-as Cabrio modellekhez viszonyítva. A karosszéria a márkára jellemző rövid túlnyúlásaival, a hosszú motorháztetővel és a hátratolt utastérrel tökéletes arányú és karakteres vonalvezetésű. Jellegzetes stílusjegyeivel, mint a kettős „vese-alakzat”, a kettős körfényszórók és az első lökhárító nagyméretű légbeömlő nyílásai, egyértelmű rokonságot mutatnak a BMW 3-as családdal. A lényeg azonban az, hogy az új 4-es kabrió lenyitott tetővel különösen szép, elegáns autó.

A háromrészes keménytetőt rezgéselnyelő mennyezetkárpitjának köszönhetően jóval hatékonyabb zajvédelem, s ezzel teljes körű téli használhatóság mellett is jól érzékelhetően magasabb színvonalú kényelem jellemzi. A teljes egészében kárpitozott mennyezet kiegészítő belső világításával már a sportos prémium kategóriájú kupék hangulatát idézi. A tető nyitott, vagyis a csomagtérbe hajtott állapotában a szériafelszereltséghez tartozó rakodássegítő funkció a tetőelemeket megemelve könnyíti a hozzáférést a csomagokhoz. E megoldással a nagyméretű tárgyak nyitott tető mellett is könnyen a csomagtartóba helyezhetők illetve kiemelhetők. A mély üléspozíció elöl és hátul egyaránt jóval nagyobb fejteret biztosít az elődmodellhez viszonyítva.

A BMW 4-es Cabrio utasterében stílusosan találkozik az elegancia és az exkluzivitás. A vezető számára minden fontos kezelőelem ergonomikusan köréje összpontosul. Az ajtók vonalai és felületei a hátsó ülés környezetében futnak össze, világos belső esetén pedig kéttónusú színvilág idézi a luxushajók fedélzetének hangulatát. Emellett az úgynevezett wrap-around ív fogja vizuálisan körül a kocsi minden utasát. Az új fejlesztésű első ülések integrált biztonsági övekkel készülnek és már alapkivitelben is elektromosan állíthatók. Akárcsak az integrált fejtámlával kiformált sportülések, e konstrukciók kívánságra – az új 4-es Cabrio esetében először – fejtér-fűtéssel is rendelhetők a vezető és az első utas számára. A kívánt hőfok így nyitott tető mellett is, a külső hőmérséklettől és a pillanatnyi sebességtől függően, automatikusan szabályozható.

Az ügyfelek az alapkivitel mellett háromféle felszereltségi kombináció és egy M-sportcsomag közül válogathatnak, a Sport Line, a Modern Line és a Luxury Line összeállításokkal egyaránt jól látható módon szabható egyénire az autó külső és belső megjelenése.

A BMW 4-es Cabrio piaci bevezetésekor egy soros hathengeres benzines (BMW 435i Cabrio), egy négyhengeres benzines (BMW 428i Cabrio) és egy négyhengeres dízelmotor (BMW 420d Cabrio) közül lehet majd választani. A motorok kiváló menetteljesítményekkel ruházzák fel az autót, emellett teljesítik az Euro 6 szabvány előírásait. A 184 lovas dízel 8,2, a 245 lóerős benzines turbó 6,4, míg a 3 literes sorhatos biturbó erőforrás 5,6 szekundum alatt gyorsítja 100 km/órára a kabriót. A legnagyobb sebesség a dízel modell esetében 235, míg a két benzines esetében 250 km/óra. Alapfelszerelés a hatfokozatú manuális sebességváltó, de a BMW mindegyik motorváltozathoz nyolcfokozatú sport-automata váltóművét is kínálja, amely a kormánykerék kapcsolóbillentyűivel manuálisan is vezérelhető.

Az új BMW 4-es Cabrio olyan ConnectedDrive felszerelésekkel érkezik (széria vagy opció), mint a teljes színspektrumot felvonultató szélvédő-kijelző, a gyalogosgázolás veszélyére figyelmeztető Driving Assistant Plus, a távfény-asszisztens, az éberség-érzékeléssel kiegészített Active Protection, valamint a továbbfejlesztett, araszoló funkcióval kiegészített Aktív sebességszabályzás.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/