/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megmutatták az új Opel Grandlandet

2021. június 09. 14:20   |   Autoblog
címkék:  

Az Opel ma leleplezte az elegánsan sportos, intuitív kezelőszervekkel és innovatív technológiákkal felszerelt új Grandlandet. A legnagyobb Opel SUV a Citroën C5 Aircrosszal, a DS 7 Crossbackkel és a Peugeot 3008-cal közös műszaki alapokra épül, így rendkívül fejlett technológiákkal bír és kétféle plug-in hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz.

Mostantól a márka új arca, az összetéveszthetetlen Opel Vizor is a Grandland jellegzetességei közé tartozik. A merész és letisztult Vizor kiemeli az autó orrának megjelenését és egy egységes vizuális elemben integrálja a hűtőmaszkot, az Opel villám emblémáját és a technikát, például az IntelliLux LED Pixel fényszórókat. A LED-egységek mindkét keskeny fényszóróban egy háromsoros mátrix rendszerben helyezkednek el, ahol a funkciók könnyedén váltják egymást. A fényszórókba integrált LED-es nappali menetfény az Opel mintát formázza.

A Night Vision, az éjjellátó funkció az új Grandland másik technikai újdonsága, amellyel mindenki nagyobb biztonságban lesz, különösen a kivilágítatlan vidéki utakon. A rendszer infravörös kamerája a hőmérsékletkülönbség alapján érzékeli az embereket és állatokat akár 100 méterrel a Grandland előtt. A Night Vision rendszer figyelmezteti a vezetőt és megjeleníti a gyalogosok helyzetét a 12 colos központi kijelzőn.

A felhasználói koncepció futurisztikus és a leglényegesebb elemekig letisztult. Az egységes Opel Pure Panel műszerfal két széles képernyőből áll. A teljesen digitális, vezetőcentrikus műszeregység intuitív és könnyen kezelhető, ami egy csomó kapcsolót  feleslegessé tesz. A Pure Panel a legújabb digitális technológiákat vonultatja fel és a legfontosabb információkat nyújtja. A vezető előtt egy 10 colos (25,4 cm) központi műszeregység helyezkedik el.

Újdonság az automata sebességváltós modellekben az integrált autópálya asszisztens. Az adaptív sebességtartó automatika a beállított sebességnek megfelelően tartja a követési távolságot az előtte haladó járműtől, és a Grandlandet a sáv közepén tartja. Az automatika szükség esetén akár teljesen meg is állítja az autót, a „Stop & Go” funkciónak köszönhetően pedig automatikusan újra el is indul.

Az új Opel Grandlandben ezenkívül számos más vezetőtámogató rendszer is van. A 360 fokos panorámakamera egy első és hátsó kamera segítségével könnyíti meg a vezető számára a manőverezést. Az autó előtti és mögötti területet, valamint egy felülnézeti képet is megjelenít az infotainment képernyőn. Az automatikus parkolássegítő megtalálja az úttal párhuzamos és az arra merőleges parkolóhelyeket is és automatikusan be is kormányozza a Grandlandet, illetve ki is áll a helyről. A holttérfigyelő rendszer segít megelőzni az esetleges ütközéseket kanyarodáskor vagy sávváltáskor. Minden Grandland változatban széria a figyelmeztetés a frontális ütközésveszélyre és az automatikus vészfékezés, a gyalogosfelismerés, a sávtartó asszisztens, a jelzőtábla-felismerés, a fáradtság-felismerés és a sebességtartó automatika is.

Az új Grandlandben nemcsak az asszisztens rendszerek csúcsszínvonalúak, hanem a kényelem is. Elöl ergonomikus aktív ülések találhatók, amelyek számos beállítási lehetőséget kínálnak az elektromos ülésdöntéstől az elektro-pneumatikus deréktámaszig. A bőrkárpitos kivitelben ülésfűtés és szellőztetés is rendelkezésre áll. A kényelmet tovább fokozza a kulcs nélküli nyitás és indítás, valamint a szenzoros csomagtérajtó, amelyet lábmozdulattal lehet nyitni és csukni.

Az online kapcsolatot és a szórakozást az Apple CarPlay és Android Auto platformokkal kompatibilis infotainment rendszerek biztosítják. Az OpelConnect szolgáltatásaival kiegészülve a csúcskategóriás Multimedia Navi Pro rendszer valós idejű forgalmi információkat, online térképfrissítéseket és prediktív navigációt nyújt. Vezeték nélküli töltés is van.

A rugalmas platform révén a Grandland ügyfelek választhatnak a különböző meghajtások közül: a hatékony dízel- és benzinmotoroktól a plug-in hibridekig.

Az Opel rövidesen nyilvánosságra hozza az árakat és azután már tudja fogadni a megrendeléseket az új Grandland modellre. A kocsi ősszel gördül le az eisenachi gyár szalagjairól.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/