/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megnyitja első szalonját az Alpine Magyarországon

2021. július 30. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Megnyitja első magyarországi szalonját a Renault sportautó-márkája, az Alpine. A szalonnyitás része az Alpine új nemzetközi terjeszkedési stratégiájának, melynek keretében a márka új piacokon jelenik meg és bővíti európai kereskedői hálózatát. A 60 négyzetméteres kiállítóterem Budapest egyik legnépszerűbb főútvonalán, a Váci úton helyezkedik el.

ALPINEA110LÉGENDEGT2021-12052109h00UKTime(3)

A Budapesti Alpine Center nevet viselő szalon üzemeltetője Magyarország legnagyobb gépjárműkereskedelmi vállalata lesz, amely sok éves tapasztalattal és megfelelő infrastruktúrával rendelkezik az olyan exkluzív márkák értékesítéséhez, mint az Alpine. A butik kora ősszel nyitja meg kapuit, részletes információk a http://alpinecars.hu alatt érhetők el, ahol az érdeklődők a legendás A110-es modell tesztvezetésére is regisztrálhatnak.

Az Alpine modellek, a Renault Sport Cars és a Renault Sport Racing jelenlegi tevékenységei egy egységként egyesülnek az Alpine márkanév alatt. Az újonnan létrehozott szervezet „újgenerációs” autóipari márkaként kívánja kielégíteni a szenvedélyes, igényes, újdonságokra nyitott vásárlók igényeit.

Az új szervezeti struktúra, a Renault Csoport és az Alliance közötti szinergiák intenzívebbé válása, valamint a kiválasztott partnerekkel való együttműködés fontos szerepet játszik majd az Alpine terméktervének támogatásában. Az Alpine a közeljövőben egy elektromos B-szegmensű hot hatch modellel, egy elektromos C-szegmensű crossoverrel, és az A110 villanyhajtású változatával is piacra lép majd.

Az Alpine története

ALPINEA110LÉGENDEGT2021-12052109h00UKTime(2)

Az Alpine-t 1955-ben alapította Jean Rédélé, a versenyzés iránt rajongó fiatalember. Cégét a kedvenc versenyhelyszínéről, az Alpokról nevezte el. A sikert az 1962-ben bemutatott A110 típusú autó hozta meg. Addigra az Alpine és a Renault szoros együttműködő partnerek voltak: az Alpine autókat a Renault márkakereskedések értékesítették és szervizelték. A hetvenes évek elejére az Alpine élvonalbeli szereplője lett a rally versenyeknek. Az Alpine először 1971-ben szerzett dobogós helyezést a világhírű Rallye Monte Carlo versenyen, majd ezt megismételte 1973-ban.

A társaság abban az évben elnyerte a Rally Világbajnokság konstruktőri elsőségét is. Ezzel egyidőben nőttek az Alpine közúti autóeladásai is. Az Alpine 1969-ben külön gyárat épített Dieppe-ben, ugyanazon a helyen, ahol ma gyártják a vadonatúj A110-et, és 1971-ben megkezdődött az A310 modell gyártása is. Két évvel később az Alpine-t megvásárolta a Renault. Az Alpine 1978-ban érte el leghíresebb autósport-diadalát, az összesített győzelmet a Le Mans-i 24 órás versenyen.

A gyár a hetvenes-nyolcvanas években folytatta az új és innovatív közúti autók forgalmazását, beleértve az A310 V6-ot és a GTA-t is. Az Alpine termelése végül 1995-ben állt le. 2017-ben a márka bemutatta az új A110-et, a sportautót, amely hű maradt az Alpine elveihez.

ALPINEA110LÉGENDEGT2021-12052109h00UKTime(5)

Az Alpine autók kiemelkedő teljesítményét a kompakt méretek, a különös odafigyeléssel végrehajtott könnyű építés és a magas teljesítmény-tömeg arány adják, nem pedig a rendkívül erős motorok és a széles gumiabroncsok. Az Alpine egyik alapelve, hogy a vezetési élményt a köridők, a végsebességek és a gyorsulási adatok elé helyezi. Fontos emellett, hogy az Alpine autók a mindennapi használat során is kényelmesnek és kifinomultak legyenek.

Az A110 alumínium szerkezete egyszerre nagyon erős és kivételesen könnyű. Az autó legkisebb súlyú változata, az A110 Pure kevesebb mint 1100 kg (folyadékokkal együtt). A középmotoros elrendezés tökéletes súlyelosztást biztosít az agilis kezelhetőség érdekében, míg a kettős keresztlengőkaros felfüggesztés kiemelkedő irányíthatóságot és pontosságot ad a kanyarokban. A sportkocsik minden változatában hétfokozatú duplakuplungos váltómű található.

A különböző modellváltozatok lelke az 1,8 literes, négyhengeres, turbófeltöltésű motor. Az A110 Pure és Légende modellekben a motor 252 lóerőt ad le, míg az A110 S esetében 292-t.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/