/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megszületett Budapest legnagyobb autómegosztó flottája

2022. június 21. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

Júliustól 500 autóval üzemel Budapesten a Share Now, ami így a legnagyobb autómegosztó flottává válik Magyarországon. A cég szolgáltatási területe folyamatosan növekszik, már Érden is elérhető a szolgáltatás.

Share Now_app

Hamarosan a Share Now lesz Magyarország legnagyobb autómegosztó flottája, hiszen a cég jelentős bővüléssel már 500 autóval áll a felhasználók rendelkezésére júliustól. A flotta növelésének keretében a meglévő modellek számát növelik, illetve megjelenik 25 darab teljesen elektromos Peugeot e-208 is Budapest útjain. Az eddig megszokottnak megfelelően a Share Now ezen autói is pár perctől egészen több napos időtartamig bérelhetők, a járművekben található töltőkártyákkal az egész országban díjmentesen tölthetők a partner hálózaton.

Share Now_FIAT500

Nem csak a legtöbb autóval, az egyik legnagyobb méretű szolgáltatási zónával is a Share Now büszkélkedhet, mára több mint száz négyzetkilométert fed le a cég szolgáltatási területe. És a növekedés nem állt meg, folyamatosan vonnak be új településeket a budapesti kerületeken túl is, júniustól például már Érden is elérhető a szolgáltatás Budaörs, Dunakeszi és Budakalász mellett.

A jelentős flottanövekedést az ügyféligények még meredekebb emelkedése indokolja, mert a jelenlegi gazdasági és autóipari körülmények között egyre vonzóbbá válik a megosztott autós mobilitás. A Share Now felhasználása jelentős mértékben nőtt az elmúlt időszakban, csak májusban 100%-al nőtt az autókat használó ügyfelek száma, míg az év első 5 hónapjában 130%-al nőtt a vezetések száma az előző év azonos időszakához képest, miközben az üzleti felhasználás megnégyszereződött. És a trendek azt mutatják, hogy még innen is van lehetőség további dinamikus növekedésre.

share-now-infleeting-peugeot208

Az autómegosztás itthon is egyre elterjedtebb, amiben a fenntarthatóságnak is szerepe van. Egy megosztott autó ugyanis hét-tíz saját tulajdonú járművet válthat ki a városi forgalomban, vagyis jelentősen csökkenthető a forgalom, és ezzel a dugók a szolgáltatás igénybevételével. Emellett parkolóhelyek is felszabadulnak, ami szintén kulcsfontosságú a budapesti autósoknak és nem autósoknak egyaránt. A Budapesten jelenleg összesen elérhető 1250 megosztott autó így akár több mint tízezer parkolóhelyet szabadíthatna fel a városban ha egyre többen lemondanának a saját autó birtoklásáról.

Ráadásul egyre többek számára válik valós alternatívává az autómegosztás, hiszen nő a saját és céges autók fenntartási költsége, illetve más közlekedési szolgáltatások ára is jelentősen emelkedik. Vagyis egyre többen csak akkor használnak autót, amikor valóban szükség van rá, ezt pedig egyéb közlekedési megoldásokkal egészítik ki. Ezért egyre népszerűbb a megosztott autóflotta üzleti célú felhasználása is, amivel a céges autókkal szemben kínál költséghatékony alternatívát a Share Now, hiszen nem képez fix költséget és közben rugalmasan alkalmazkodik a munkavállalói igényekhez.

share-now-infleeting-peugeot208e

A végcél a városi közlekedés még fenntarthatóbbá tétele, amelyben sokat segíthet a carsharing. A megosztott autókat átlagosan hatszor gyakrabban használják, mint a magánjárműveket, így nem kellenek újabb és újabb parkolóhelyek – emelte ki Buday Bence, a Share Now ügyvezetője. Hozzátette, hogy 2025-ig egyes előrejelzések szerint akár tízmillióval is nőhet a jelenleg 263 milliós európai autópark, így 115 négyzetkilométer további parkolóhelyre lesz szükség, ami nagyjából Dublin területének felel meg. Ezzel szemben egy tisztán megosztott mobilitású város beérheti akár a magántulajdonú járműpark számának töredékével is, ami kevesebb dugót, felszabaduló parkolóhelyeket jelentene, így értékes területeket adna vissza a városlakóknak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/