/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megújult a BMW X3

2014. február 06. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Máris átdolgozták a 2010-ben debütált második generációs BMW X3-ast, amely a módosításoknak köszönhetően még határozottabb fellépésű lett. A modernebb formájú szabadidő-autó felszereltsége új tételekkel gazdagodott, rendelhető M sportcsomaggal és erőforrásai is korszerűsödtek.

A ráncfelvarrt BMW X3 méreteiben gyakorlatilag megegyezik az előddel, csupán a hossza gyarapodott 1 centimétert. Ám számos exkluzív részletmegoldás fedezhető fel rajta. Elején az új tervezésű kettős körfényszórói tűnnek fel azonnal, amelyek igény szerint teljes LED kivitelben is rendelhetők. A BMW vesék új szegélyt kaptak és a lökhárítókat is átformálták. Emellett a LED-es irányjelzők a külső visszapillantó tükrök új tervezésű házaiban kaptak helyet. Az egyéni kialakítási lehetőségek palettáját négy új külső színárnyalat és öt új könnyűfém keréktárcsa bővíti tovább.

Utastere és csomagtartója (550/1600 liter) térkínálatában az új BMW X3 a szegmens egyik legjobbja. Utasterét válogatott és nemes anyagok használata jellemzi, diszkrét krómdíszítésekkel. A középkonzolon az extrafelszerelésként rendelhető automatikus légkondicionáló berendezés „Black Panel” kijelzővel és gyöngyház-króm elemekkel kiegészített nemesfa betétekkel fokozza tovább az igényes összhatást. A prémiumhangulatot a középkonzol elhúzható fedél mögé rejtett új pohártartója és a bőrkormány is erősíti. Az ügyfelek négy új kárpitszín és ugyancsak négy új díszítőberakás közül válogathatnak.

Az X3 dinamikus karakterét még jobban kiemelő xLine felszereltségi csomag további lehetőségek sokaságát nyitja meg az egyéni kialakítások előtt. Ez az összeállítás kívülről a lökhárítók fényes fémberakásairól, az oldalsó burkolatok és a légbeömlő nyílások díszléceinek matt alumínium felületéről, illetve az első és a hátsó alsó védőlemezről ismerhető fel. Az utastérben további szövet- és bőrkárpitokat és díszítőbetéteket kínál az xLine, de két exkluzív, 18 illetve 19 col átmérőjű keréktárcsa is szerepel a programjában.

M aerodinamikai csomag és magas fényű BMW Individual Shadow Line összeállítás is elérhető. Mindezt hatféle külső szín és három, 18, 19 és 20 colos könnyűfém keréktárcsa kínálata teszi teljessé. Az utasteret a BMW Individual antracitárnyalatú mennyezetkárpitja, valamint a különböző szövet-/bőr illetve bőrkárpitozású sportülések avatják még sportosabbá. A műszaki különlegességek között említhető a sport-kormánymű és a sportfutómű.

Kívánságra még funkcionálisabbá tehető az új BMW X3, ilyen például a Smart Opener funkció, amely a hátsó lökhárító alatt végzett rövid lábmozdulatra a csomagtér-ajtó automatikus felnyitásával egyszerűsíti a pakolást. A legkülönfélébb tárgyak, csomagok biztonságos és rendezett elhelyezését a megfordítható csomagtér-padlóból, kihajtható rekeszből, illetve különböző elválasztó elemekből és rögzítő hálókból álló összeállítás segíti. A beltér lehető legsokoldalúbb kihasználásának fontos eleme a 40:20:40 arányban lehajtható hátsó ülés. Állóhelyzeti fűtés is rendelhető.

A megújult X3-as motorpalettáján már piaci bevezetésekor négy dízel és három benzines erőforrás sorakozik, amelyek teljesítik az Euro 6 kipufogógáz-szabvány előírásait, miközben a vezetés a márkára jellemző élményét garantálják. A kínálat a 150 LE és a 313 LE közötti teljesítmény-tartományt öleli fel.

A kétliteres dízelmotorok legújabb generációja mágnesszelepes injektorokkal működő common-rail közvetlen befecskendezéssel készül, s megnövelt, 2000 bar befecskendezési nyomással dolgozik. A X3 xDrive20d teljesítménye így a korábbi 184 lóerőről 190 lóerőre, míg 380 Nm forgatónyomatéka 400 Nm-re nőtt. Mindezek eredményeképpen álló helyzetből 0,4 másodperccel rövidebb idő, mindössze 8,1 másodperc alatt gyorsít fel százas tempóra. Az új X3 xDrive20d eközben a nyolcfokozatú automata sebességváltóval 7,1 százalékkal igényel kevesebb üzemanyagot elődjénél (5 l/100 km). A kategória legalacsonyabb fogyasztását hozza a hátsókerék-hajtású, kézi váltós, 150 lóerős BMW X3 sDrive18d, amely hivatalosan beéri 4,7 liter gázolajjal 100 kilométerenként.

Az új BMW X3 nagyobb dízel modelljeiben továbbfejlesztett, háromliteres soros hathengeres erőforrás dolgozik. Az X3 xDrive30d teljesítménye 258 LE, s 560 Nm maximális forgatónyomatékot bocsát a vezető rendelkezésére. 5,9 másodperces gyorsulást produkál. A sorozat csúcsmodellje a 313 lovas, 630 Nm nyomatékot leadó X3 xDrive35d, amely 5,3 szekundum alatt gyorsít százra.

A benzinmotorok közvetlen befecskendezéssel, kettős VANOS vezérműtengely- illetve Valvetronic szelepemelés-állítással rendelkeznek és szintén nagyon hatékonyak. A nyolcfokozatú automata sebességváltóval a 184 lovas BMW X3 sDrive20i 8,2 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. Az X3 xDrive28i orrában 245 lóerőt teljesít e kétliteres négyhengeres aggregát, s 350 Nm forgatónyomatékot kínál. A nyolcfokozatú automatával szerelt X3 xDrive28i 6,5 másodperc alatt van százon, miközben kombinált fogyasztása 7,4 liter. A legmagasabb igényeket is kielégíti a BMW X3 xDrive35i, amelynek háromliteres soros hathengeres motorja 306 lóerős teljesítményt produkál, 400 Nm-es nyomatéka pedig az 1200 és 5000 percenkénti fordulatszám közötti tartományon mindvégig a vezető rendelkezésére áll. A BMW X3 xDrive35i álló helyzetből 5,6 másodperc alatt gyorsít fel százra.

A 184 lovas 20i motorral szerelt BMW X3 vásárlói választhatják a hátsókerék- vagy az xDrive összkerékhajtást is. A 18d erőforrás kizárólag sDrive hajtásrendszerrel szerepel a kínálatban, míg a további modellek alapkivitelben összkerékhajtással készülnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/