/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megújult a Honda Civic

2019. december 09. 13:30   |   Autoblog
címkék:  

Számos ponton módosított sikermodelljén a Honda, hogy megőrizhesse technikai és esztétikai színvonalát. A 2020-as Civic szebb és látványosabb lett a változtatások hatására, valamint az új fedélzeti elektronikai rendszerének és igényesebb belső anyagainak köszönhetően minősége és használati értéke is nőtt. Újdonság a Civic Sport Line kivitel.

A frissített Civic megőrizte az elődmodell mutatós sziluettjét és erőteljes kisugárzását, mindazonáltal új, elegáns, szimmetrikus rács öleli körbe ködfényszóróit. Felületei és vonásai kifinomultabbá váltak. Az egyszerűbb hűtőrács és az új légbeömlő-kialakítás letisztultabb megjelenést kölcsönöz az orr-résznek, nem mellesleg az aerodinamikai hatékonyságot is javítja.

Szintén újdonság, hogy a LED fényszórók ezentúl minden modellváltozathoz alapfelszereltségként járnak, ráadásul még modernebbnek láttatják az autót, a tervezők ugyanis átformálták a nappali menetfényt, ami ezentúl még jobban illeszkedik a sportos vonalvezetéshez. A közepesen és gazdagon felszerelt verzióknál újdonság a 17”-os Shark Grey felnigarnitúra. További érdekesség, hogy a színválaszték egy új tónussal, az Obsidian Blue kékkel bővült.

Hogy az új Civic minden szempontból elsőrangú legyen, az utasteret új, kellemesebb tapintású felületek ölelik körbe. Mindemellett a Civic továbbra is kategóriaelső a variálhatóságot illetően, a leggazdagabban felszerelt modellt pedig elektromosan állítható vezetőüléssel tették még kényelmesebbé. A multimédiás rendszer Apple CarPlay, valamint Android Auto kapcsolat kiépítésére is alkalmas, s feltétlenül említést érdemel, hogy hagyományos gombokat kapott a hifi és a klíma, így még könnyebben kezelhető az autó menet közben.

A hatfokozatú kézi és CVT-váltóval rendelhető Civic motorjai továbbra is hatékonyak és erősek. Az 1,0 literes VTEC Turbo egység 126 LE-vel és 200 Nm-rel járul hozzá az élvezetes autózásokhoz, CO2-kibocsátása és üzemanyag-fogyasztása mégis alacsony. Testvére, az 1,5 literes VTEC Turbo 182 LE-t és 240 Nm-t bocsát a vezető rendelkezésére. Hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóval társítva 128 gramm CO2-t bocsát ki kilométerenként.

A Civic szofisztikált futóművén nem változtattak a Honda szakemberei, tehát továbbra is kiváló menetkomforttal és kezelhetőséggel büszkélkedhet a típus. A biztonságról a Honda Sensing rendszer gondoskodik, amely minden modellváltozathoz alapáron jár és az ütközésmérsékelő fékrendszert, az adaptív sebességrögzítőt, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, a sávtartó-asszisztenst, valamint a jelzőtábla felismerő rendszert egyaránt magában foglalja.

Honda Civic Sport Line

A Civic-család 2020-ban egy látványos modellel is kibővül. A Sport Line névre keresztelt újonc a legendás Civic Type R vonalait és stílusát örökölte, amit egyből két felszereltséggel dob piacra a japán vállalat. Érkezik egy belépőmodell, valamint egy rendkívül gazdagon felszerelt variáns is.

A lökhárítókra szerelt első és hátsó koptató, a diffúzor és a kifinomult légterelő még szebbé, egyedibbé és lendületesebbé teszi a Civic megjelenését, egyszersmind a Honda motorsport-öröksége előtt is tiszteleg. Ezt a célt szolgálja a Sport Line kivitel modellspecifikus, 17”-os felnigarnitúrája is, akárcsak a LED nappali menetfénnyel kiegészített első lámpa, amely az alapfelszereltség része. A Honda Civic Sport Line szintén megrendelhető a legújabb fényezéssel, azaz Obsidian Blue színben.

Miként a karosszériát, úgy az utasteret is különleges hangulat jellemzi, hiszen megannyi díszítőelemet építettek be a Honda mérnökei. Ezek közül ugyan néhány a frissítésen átesett alapmodellen is megfigyelhető, ám a vörös cérnával varrt kormányborítás, a váltógomb és borítása, valamint az ülés- és az ajtókárpit, illetve a furatokkal ellátott alumínium pedálsor a Sport Line sajátja.

Az első tesztvezetésekre 2020 januárjától nyílik lehetőség a márkakereskedőknél, az első autókat pedig a jövő év márciusától szállítja le a Honda.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/